Vojin Ćaćić: To mora da se dobije

Budvani do Kupa CEV mogu jedino ako preskoče ACH, zašta im u srijedu treba pobjeda od 3:0 ili 3:1, odnosno uz sva tri boda
0 komentar(a)
Ćaćić, Foto: Www.cev.lu
Ćaćić, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 09.01.2012. 21:33h

S obzirom na to da nakon četiri kola nemaju nijednu pobjedu i imaju samo jedan osvojen bod, za odbojkaše Budvanske rivijere posljednja dva kola u grupi F Lige šampiona predstavljaju ujedno i oproštaj od ovosezonskog nastupa u najjačem evropskom takmičenju.

Jedini bod u dosadašnja četiri kola, izabranici Veselina Vukovića su osvojili protiv tima sa kojim igraju u srijedu, slovenačkog ACH voleja, kojeg sa klupe vodi proslavljeni crnogorski stručnjak Igor Kolaković.

Prvak Slovenije je trenutno trećeplasirani sa tri boda i takođe je, praktično, otpao iz trke za jedno od prva dva mjesta (ima teoretske šanse pod uslovom da u posljednja dva kola osvoji šest bodova, a Tur nijedan, i da ima ukupno bolji set-količnik, eventualno poen-količnik), koja su sigurno u rukama Belhatova (11) i Tura (9).

ACH je, međutim, i dalje u trci za najbolje treće mjesto koje vodi u osminu finala LŠ, ali i želi da ostane na tom mjestu kako bi, u najgorem, izborio plasman u Čelendž rundu Kupa CEV.

Budvani do Kupa CEV mogu jedino ako preskoče ACH, zašta im u srijedu treba pobjeda od 3:0 ili 3:1, odnosno uz sva tri boda.

"Protiv ACH voleja igramo najznačajniju utakmicu do sada. Moramo da je odigramo što je najbolje moguće, bez ikakvih kalkulacija. Trebaju nam sva tri boda, kako bismo preuzeli treće mjesto. Ovo nam je posljednja šansa, posljednji ispit i to mora da se dobije", kaže za "Vijesti" primač Vojin Ćaćić, najbolji poenter Budvana u prva četiri gola sa 53 poena, čak 15 više od drugoplasiranog korektora Ivana Raiča, koji u prva četiri kola nije opravdao očekivanja.

Budvani su u Ljubljani odigrali ponajbolji meč u ovoj sezoni, vodili su 2:0 u setovima, ali su na kraju izgubili 3:2.

"Meč u Ljubljani je prošao kako je prošao. I do sredine trećeg seta smo imali dva poena prednosti, a onda smo se, s obzirom na to da smo igrali maksimalno, vjerovatno, istrošili, došlo je do umora, pada koncentracije, što je domaćin, uz podršku publike, iskoristio i preokrenuo rezultat u svoju korist. Posljednja dva naša međusobna susreta su završena 3:2 za nas, i ponovo očekujem težak meč, ali ovoga puta naš trijumf od 3:0 ili 3:1", dodao je Ćaćić i napomenuo da ekipa nema pritisak koji joj "vezao ruke i noge, već pozitivan pritisak da ekipa odigra slobodnije i da pruži sve od sebe".

Rašović: Da odigramo dobro i pred našim navijačima

Ekipa je kompletna, jer se od povrede skočnog zgloba (koju je zaradio prije posljednjeg meča u Turu) oporavio srednji bloker Vladimir Čedić, koji je danasodradio prvi trening, ali je pitanje koliko će biti spreman za sjutrašnji meč.

"Do sada se pokazalo da bolje igramo u gostima, nego kod kuće, što je malo nelogično. ACH je, možda, lakši rival od Tura i Belhatova, ali su i oni veoma jak tim, što su pokazali u Poljskoj, kada su uzeli dva seta i bili blizu pobjede protiv Belhatova.

U Ligi šampiona nema lakih protivnika, pa nas, sigurno, očekuje težak meč i moraćemo da odigramo najbolje što možemo da bismo ostvarili povoljan rezultat ili barem prikazali dobru igru, pošto protiv Belhatova i Tura nijesmo igrali kako možemo. U Ljubljani smo igrali mnogo dobro, a svi želimo da odigramo dobar meč pred našim navijačima i, ako nam se ukaže prilika, zabilježimo bar jednu pobjedu u Ligi šampiona", kaže za "Vijesti" libero Ivan Rašović, po statistici najbolji primač Rivijere u LŠ, ukupno na 21. mjestu u ovom takmičenju.

Bonus video: