DRAGOLJUB DUŠKO VUKOVIĆ I GORAN ĐUROVIĆ PORUČILI:

"Za napad na Lakić najodgovorniji Đukanović i Marković"

"Poslije svih godina napada na novinare i medije, neotkrivenih počinilaca i nalogodavaca, odgovornost snosi predsjednik Vlade čiji nadležni organi nisu uradili ništa da se zaustavi nasilje nad svima koji svojim radom istinski doprinose demokratizaciji, vladavini prava i smanjenju korupcije i organizovanog kriminala", navodi se u zajedničkom saopštenju Vukovića i Đurovića
81 pregleda 16 komentar(a)
Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.05.2018. 22:42h

Za najnoviji napad na novinarku Oliveru Lakić smatramo najodgovornijima Mila Đukanovića i Duška Markovića, novoizabranog predsjednika Crne Gore i aktuelnog premijera, saopštili su večeras Dragoljub Duško Vuković, predsjednik Skupštine Media centra i Goran Đurović, direktor Media Centra.

"Poslije svih godina napada na novinare i medije, neotkrivenih počinilaca i nalogodavaca, odgovornost snosi predsjednik Vlade čiji nadležni organi nisu uradili ništa da se zaustavi nasilje nad svima koji svojim radom istinski doprinose demokratizaciji, vladavini prava i smanjenju korupcije i organizovanog kriminala", navodi se u zajedničkom saopštenju Vukovića i Đurovića.

Oni su dodali da je Olivera Lakić svojim pisanjem ukazivala na organizovani kriminal i zato je postala meta.

"Državni organi nijesu nikada ozbiljno istražili  navode iz njenih tekstova, što ih svrstava u red saučesnika njenih napadača. Uvredljivo za građane će zvučati još jedna isprazna izjava predsjednika Vlade Markovića, koji će, po ko zna koji put, "oštro" osuditi svaki napad na novinare. Za klimu u kojoj su ubistva i pokušaji ubistva novinara postali uobičajena situacija najodgovrniji je novoizabrani predsjednik Crne Gore koji medije koji rade svoj posao naziva fašističkim a najveće kritičare godinama kvalifikuje kao “medijsku mafiju”. U takvom mediju radi Olivera Lakić i drugi koji su godinama meta konstantnih napada u kojima im je ugrožen život. Đukanović i Marković su odgovorni zato što se preko kontrolisanih medija bliskih njima, od kojih su neki uvezeni iz okruženja, svakodnevno brutalnim kvalifikacijama i neistinama napadaju svi koji imaju hrabrosti da kritikuju rad vlasti", poručili su Vuković i Đurović.

Oni pozivaju sve asocijacije novinara i sve medijske organizacije da "svoje nezadovoljstvo izrazimo na protestima i da ne dozvolimo da i ovaj napad prođe bez odgovornosti onih koji svojim djelovanjem podstiču odmazdu nad profesionalnim novinarima".

Preporučujemo za Vas