Afera Listing: Sumnja nad zgradom poznatih stanara

U Upravi policije ali ni tužilaštvu niko nije želio da potvrdi ali ni da demantuje podatak da je listing poslat sa internet adrese zgrade u kojoj su stanari poznate ličnosti
358 pregleda 0 komentar(a)
zgrada, listing, Foto: Arhiva "Vijesti"
zgrada, listing, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.01.2012. 16:54h

Afera listing dobija novi zaplet - umjesto da se saopšte detalji o tome ko je i na kakav način došao do tajnih dokumenata i zbog čega su objavljeni, sada se licitira lokacijom zgrade odakle je, navodno, sa internet adrese jednog od stanara poslata telefonska komunikacija biznismena Nasera Keljmendija.

“Dan” je objavio, pozivajući se na svoje izvore, da je Keljmendijev listing, navodno, poslat iz zgrade u naselju Kruševac, koja se nalazi na svega dvadesetak metara od Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Četvorosobni stan Đokića, odakle je navodno korišten nezaštićeni internet, nalazi se u mansardi zgrade

Nezaštićeni ruter vlasnika restorana

“Dan” je objavio, navodeći inicijale, da je policija tokom istrage utvrdila da je preko nezaštićenog rutera stanara iz potkrovlja te zgrade Filipa Đokića, vlasnika lanca restorana i kafea “Dali”, “Gosip”, i “Knjaz imanje”, elektronskom poštom njima 21. novembra prošle godine poslat Keljmendijev listing.

“Vijesti” su 30. decembra prošle godine objavile da je Đokić kasno uveče priveden, a potom više od dva sata saslušavan u svojstvu građanina u zgradi Uprave policije. Tada ni pored brojnih poziva “Vijestima” nije rečeno u okviru koje istrage je on saslušavan, a ni on se nije javljao na mnogobrojne pozive da pojasni zbog čega je ispitivan.

“Dan” je objavio da je Đokić negirao da ima bilo kakve veze sa aferom, već da je neko iskoristio njegov wireless koji nije imao šifru, pa je tako iz zgrade ili dvorišta poslao sporni dokument.

U prizemlju zgrade je portirnica u kojoj su u svakom trenutku po dvojica službenika policije

Mugoša, Krivokapić, Kolarević...

Provjerom liste nepokretnosti u Upravi za nekretnine vidi se da se u toj stambeno - poslovnoj zgradi zavedenoj pod brojem 1299 žive predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić, čiji trosoban stan se nalazi na drugom spratu. Na istom etažu je i stan sa četiri sobe čija je vlasnica advokatica Ana Kolarević, sestra bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Četvorosobni stan Đokića, odakle je navodno korišten nezaštićeni internet, nalazi se u mansardi zgrade, a u potkrovlju ima stan i vlasnik “Prohausa” Dušan Ban. Dva stana na vrhu vode se na ime Dejana Pejovića i Damira Olegovića.

U prizemlju se nalaze stanovi advokatice Zorice Đukanović, vlasnika restorana “Đardino” Dejana Kotrija, a na tom nivou su još dva stana čiji su vlasnici Milica Praščević i Dragan Šekularac.

U prizemlju zgrade je portirnica u kojoj su u svakom trenutku po dvojica službenika policije, koji su tu da čuvaju predsjednika parlamenta. Na poštanskim sandučićima su imena vlasnika stanova ali i gradonačelnika dr Miomira Mugoše, čije ime se nalazi zakačeno na čak dva sandučeta.

Nekoliko soba i poslovnih prostorija u podrumu zgrade se vode na firmu “Kroling” iz Danilovgrada, koji su ih izdali za kancelarije “Podgoričke banke”.

Bonus video: