Kako da prestanu vaše svađe sa partnerom?

Najbolji način da ga otkrijete jeste da postavljate prava pitanja. Počnite tako što ćete sagledati situaciju iz partnerove perspektive, a onda ga pitajte o njegovim osjećanjima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2012. 21:58h

Svi parovi se s vremena na vrijeme posvađaju, međutim važno je da naučite kako to da zaustavite pre nego što bude kasno.

NE KORISTITE UVREDE

Ne koriste uvrede, iz bilo kog razloga. Uvrede samo dolivaju ulje na vatru i udaljavaju vas od rješenja problema zbog kog je svađa izbila. Umjesto uvreda koristite argumente kojima ćete partneru smireno obrazložiti svoj stav.

PRONAĐITE PRAVI PROBLEM

Ako vi i vaš partner ne može da prestanete da vrijeđate jedno drugo trebalo bi da razmislite šta je osnovni uzrok takvog ponašanja. Sigurno postoji problem, a on je obično emocionalne prirode. Najbolji način da ga otkrijete jeste da postavljate prava pitanja. Počnite tako što ćete sagledati situaciju iz partnerove perspektive, a onda ga pitajte o njegovim osjećanjima.

NIJESTE UVIJEK U PRAVU

Ako uvijek pokušavate da dokažete kako ste vi u pravu, hitno prestanite sa takvim ponašanjem! Dokle god se tako ponašate nećete uspjeti da izbjegnete svađe i probleme u vezi. Ponos je najveći ubica ljubavi i skladnog odnosa.

BUDITE ZAHVALNI

Prevazilaženjem vaše potrebe da bude uvijek u pravu, i preuzimanjem odgovornosti za sopstvenu sreću, vi ćete razviti dublje osjećanje zahvalnosti prema partneru. To je odličan način da ponovo uspostavite harmoniju u vezi. Pokušajte ovako, svakog jutra napišite spisak stvari koje volite i cijenite kod partnera. Razmišljajte o partnerovim dobrim stranama i načinima na koje vam uljepšava život.

SLUŠAJTE

Zapamtite da svaka osoba na ovoj planeti želi da bude shvaćena. Zato je važno da naučite da slušate partnera i razumijete ono što želi da vam kaže umjesto da sami prebrzo donosite zaključke. Kad god konflikt počne najprije slušajte pažljivo šta partner ima da kaže. Ne pokušavajte da sudite odmah ili odmah odgovarate uvredama.

Bonus video: