Crnogorski inspektori šest godina vozili ukradeni "pasat"

U Upravi crnogorske policije "Blicu" nijesu željeli da komentarišu kako se “pasat” Budimira Martinovića našao u voznom parku MUP-a
176 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2012. 17:18h

Budimir Martinović ne može da dođe do svog automobila koji mu je prije 10 godina ukraden u Gandijevoj ulici u Novom Beogradu, iako ga je prije godinu dana pronašao u Crnoj Gori.

Kako piše beogradski “Blic”, Martinovićev “folksvagen pasat TDI” registrovan dva dana nakon krađe kao službeno vozilo u podgoričkoj policiji, pa su ga proteklih godina vozili policijski inspektori, a onda i državni tužilac Crne Gore koji ga je dobio na korišćenje.

Automobil je pronađen tek kada ga je od Vrhovnog suda kupio Ulcinjanin Milorad Đurišić, kom je vozilo policija oduzela prvom rutinskom kontrolom zbog Interpolove poternice iz Beograda.

Samo nedelju dana pošto je od tasta dobio automobil plaćen 25.000 maraka, Budimiru Martinoviću je 27. februara 2002. ukraden “pasat” (ZA-579-01) ispred zgrade u Novom Beogradu.

Martinovićev “folksvagen pasat TDI” registrovan dva dana nakon krađe kao službeno vozilo u podgoričkoj policiji

Martinović je, odmah po krađi 27. februara 2002, policiji prijavio krađu, a, kako kaže, nije ni slutio ko će sve voziti njegov automobil.

Registrovan u PG policiji dva dana nakon krađe

Klupko je počelo da se odmotava tek prije godinu dana kada je crnogorska policija zaustavila u Ulcinju Milorada Đurišića, i konstatovala da je automobil ukraden.

“Đurišić me je pozvao i rekao da smo obojica u problemu jer je automobil kupio na licitaciji od Vrhovnog suda Crne Gore za 6.500 eura. Uvidom u dokumentaciju došli smo do nevjerovatnih podataka. Automobil je samo dva dana poslije krađe registrovan u podgoričkoj policiji i inspektori MUP-a su ga vozili punih šest godina”, priča za “Blic” Budimir Martinović.

Budimir Martinović (foto: blic.rs)

Svake godine automobil je redovno registrovan, kako dok ga je koristila policija tako i kasnije kad je korišćen u Vrhovnom sudu.

"Teško jer je Crna Gora u pitanju"

Ostaje nepoznato, kako i ko je automobil ukrao, prevezao ga preko granice, a zatim i predao policiji.

“Automobil je predmet sudskog spora, sad i Milorad Đurišić i mi tražimo povraćaj novca. Čak ni advokata ne možemo da nađemo jer nam svi kažu da je vrlo teško vratiti vozilo, pošto je Crna Gora u pitanju. Ipak, nećemo da odustanemo, to je naše i borićemo se do kraja za automobil”, kazao je Martinović.

Policija ćuti

U Upravi crnogorske policije "Blicu" nijesu željeli da komentarišu kako se “pasat” Budimira Martinovića sa brojem šasije WVWZZZ3BZWP263764 i brojem motora AHU19230527 našao u voznom parku MUP-a, ko ga je i na osnovu čega vozio šest godina, kako je predat Vrhovnom sudu i registrovan, iako je bio na Interpolovoj listi ukradenih vozila.

Galerija

Bonus video: