UZ POSEBAN IZVJEŠTAJ BIĆE PRIVEDEN TUŽIOCU

Uhapšen Bjelopoljac: U junu 2017. bacio bombu ispred kuće sugrađanina?

79 pregleda 0 komentar(a)
Bomba, Foto: Shutterstock
Bomba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.05.2018. 14:12h

Bjelopoljska policija uhapsila je danas A.K. (23) iz Bijelog Polja za kojim se tragalo zbog sumnje da je u julu prošle godine bacio ručnu bombu ispred kuće koju koristi B.K. iz Bijelog Polja, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici CB Bijelo Polje su, 8.5.2018. godine oko 12 časova, u ulici Tomaša Žižića u jednom ugostiteljskom objektu uhapsili A.K. koji se potraživao zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 20.7.2017. godine, bacio ručnu bombu ispred kuće koju koristi B.K. iz Bijelog Polja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su bjelopoljskli policajci sa službenicma Sektora kriminalsitičke policije i službenicima Forenzičkog centra, identifikovali osobu za koju se sumnja da je počinila ovo krivčno djelo.

"Nakon identifikovanja, protiv A.K. je u decembru prošle godine nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Osumnjičeni A.K. će uz poseban izvještaj biti priveden nadležnom tužiocu", kazali su iz Uprave policije.