Asim Šuntić: Nema više obmana, tužilac je na potezu

Podgoričanin Asim Šuntić reagovao je povodom teksta "Rizo pobjegao od suda", koji je objavljen u jučerašnjim “Vijestima”
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2012. 08:54h

Podgoričanin Asim Šuntić reagovao je povodom teksta "Rizo pobjegao od suda", koji je objavljen u jučerašnjim “Vijestima”.

"Novinar Vašeg cijenjenog lista koji je radio i pisao ovaj tekst skoro u cjelosti je vjerodostojno i istinito prenio moje navode o malverzacijama i krivičnim djelima koja je počinio Rizo Alković. U skladu sa novinarskim kodeksom prenio je komentar druge strane. Saglasio sam se sa odlukom da se prenesu komentari i izjava Alkovića na ono što sam ja izjavio i dao na uvid dokumenta i spise novinaru koji je pisao i objavio predmetni tekst. I iza tih spisa i iza izjava odgovorno stojim", navodi u reagovanju Šuntić i dodaje da ga posebno zabrinjava iznošenje neprovjerenih i nepouzdanih izjava Alkovića, kojem je obrađivač teksta povjerovao, a koje ”vrve od gnusnih neistina i izmišljotina”.

Istina je na mojoj strani i strani mojih najbližih tačnije mog brata koji više od četrdeset godina živi i radi u Švedskoj i koji je vlasnik kuće koju je pošteno zaradio i sagradio za više od četiri decenije. Ta kuća je isključivo vlasništvo mog brata što svjedoči list nepokretnosti izdat od Uprave za nekretnine PJ Bar koji posjedujem i dajem redakciji na uvid

Istina je na mojoj strani i strani mojih najbližih tačnije mog brata koji više od četrdeset godina živi i radi u Švedskoj i koji je vlasnik kuće koju je pošteno zaradio i sagradio za više od četiri decenije. Ta kuća je isključivo vlasništvo mog brata što svjedoči list nepokretnosti izdat od Uprave za nekretnine PJ Bar koji posjedujem i dajem redakciji na uvid”, navodi Šuntić.

Šuntić u reagovanju navodi da je u jučerašnjem tekstu objavljeno da je njegov brat preveo vlasništvo nad kućom na svoju rođenu sestru, “što je gnusna neistina”.

"Izmišljotine su i tvrdnje Riza Alkovića o mojim navodnim izvršenim krivičnim djelima u Njemačkoj. A što se tiče optužbi Alkovića o mom izjašnjavanju, odnosno o mojoj nacionalnoj pripadnosti i o tome posjedujem čvrst i nepobitan dokaz. Ja sam Asim Akica Šuntić i ne stidim se sebe i svog porijekla. Toliko o tome", poručio je Šuntić.

On podsjeća da je Alković, kako je u jučerašnjem tekstu navedeno, široj javnosti poznat po sukobu i sudskom sporu sa komšijama u zgradama Holandske sestre.

"Spor sa komšijama je na njegovu veliku žalost izgubio i još tada je sebe htio da predstavi kao diskriminisanu osobu na vjerskoj i nacionalnoj osnovi. S obzirom na to da nije nepoznata trenutna adresa Alkovića, pozivam državnog tužioca gospodina Ivana Medojevića, koji je zadužen sa predmetom K.T 779/11, da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima preduzme mjere koje mu stoje na raspolaganjuj, kako bi se Alković i njegov sestrić koje sam tužio po više osnova priveli pred lice pravde, kako ne bi više bili u mogućnosti da obmanjuju crnogorsku i širu javnost svojim izmišljotinama i podvalama", poručio je Šuntić.

On je poručio svim crnogorskim državnim institucijama da javno saopšte da li su sa njim imale bilo kakvog kontakta u vezi sa slučajem Riza Alkovića i njegove tužbe protiv Crne Gore, dodajući da sugeriše državnim organima da utvrde šta je sa stanom u Holandskim sestrama u čijem je posjedu je i ko ga i kako koristi, “kako se ubuduće ne bi ponovili ovakvi i slični slučajevi da osobe poput Alkovića dobiju od države sve, a da tu istu državu blate i tuže pred međunarodnim sudom u Strazburu zbog navodne diskriminacije”.

Bonus video: