Cetinjanin (18) se oporavlja od halucinacija poslije trovanja drogom i alkoholom

“...Doktori su mi rekli da je u takvom stanju da se boje da ne izvrši samoubistvo”, kazala majka mladića
177 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2012. 09:09h

Osamnaestogodišnji M. D. iz Cetinja drogiran je bez svog znanja u novogodišnjoj noći kad je sa drugom iz škole bio u nekoliko lokala u Budvi, tvrdi njegova majka N. D. (42).

M. D. su prilikom analize urina u bolnici u Kotoru, u kojoj je završio samo sat vremena prije Nove godine, doktori našli sastojke marihuane i ekstazija, koje je uzimao uz alkohol, što je “Vijestima” potvrđeno iz te bolnice. Majka ovog momka tvrdi da njen sin nije nikad uzimao drogu i da mu je u novogodišnjoj noći “sigurno neko podmetnuo”.

“Nepoznata osoba ili osobe su mom sinu dale drogu bez njegovog znanja, u to sam sigurna. Podnijela sam prijavu policiji u Budvi, i sve papire koje sam dobila iz bolnice u Kotoru. Nijesam ni slutila da bi ovako nešto moglo da se dogodi mojoj porodici, i želim da roditelji znaju šta može da se dogodi njihovoj djeci”, pričala je vidno uznemirena M.D. Ona kaže da je 31. decembra oko 16 sati ispratila sina i njegovog druga do taksija kojim su sa Cetinja prevezeni do Budve.

“Nijesam se čula sa njima sve do 21 čas, kad sam nazvala svog sina, ali se na njegov telefon javio njegov drug. On mi je tada rekao da su telefon i torba mog sina kod njega, a da je on u Domu zdravlja u Budvi. Odmah sam uzela taksi i krenula prema Budvi da vidim šta se desilo. Kad sam došla tamo, u Domu zdravlja su mi rekli da mi je sin prevezen do bolnice u Kotoru. Sa istim taksijem sam se uputila prema Kotoru, a sa mnom je bio i sinov drug, koji je bio sa njim te noći”, istakla je ona. M. D. je dodala da joj je sinov drug rekao da su kada su došli u Budvu pili u jednom od lokala.

“Bila sam uznemirena, pitala sam je li mi se sin otrovao od alkohola. A doktor koji je tu bio rekao je da su u nalazima nađene droge”, istakla je N.D.

Poslije pića mom sinu je pozlilo i on je izašao napolje na vazduh. Nekoliko minuta nakon toga, kaže njegov drug, vratio se u lokal i ponovo počeo da pije alkohol. Rekao je da je nakon nekog vremena reagovalo obezbeđenje u lokalu, tako da im je bilo naređeno da izađu, ali mi nije rekao zbog čega je obezbeđenje tako reagovalo. Izašli su iz kafića mirno i počeli da šetaju po gradu. Sa njima je i dalje bio momak iz Srbije. Drug se ne sjeća imena tog momka, a ni moj sin”, navela je dječakova majka.

Ona je istakla da je drug njenog sina rekao da je onda naišla grupa nekih momaka sa Cetinja.

“Kazao je da je on pošao sa tim momcima sa Cetinja jer ih je poznavao. On se tada razdvojio od mog djeteta, koje se loše osjećalo. Nije mogao da stoji na nogama. To je sve što mi je rekao njegov drug”, kazala je majka.

Kad je došla u bolnicu u Kotoru, ona kaže, da je pitala doktora je li njenom sinu loše od alkohola.

“Bila sam uznemirena, pitala sam je li mi se sin otrovao od alkohola. A doktor koji je tu bio rekao je da su u nalazima nađene droge”, istakla je N.D.

Ona je dodala da je noć između prvog i drugog kao i naredni dani za nju bili kao iz horora zbog stanja njenog sina.

"... Poslije neprespavane noći, tražio je da ide u kupatilo. Pustili smo ga, kad se vratio, imali smo šta da vidimo. Bio je žut u licu, izgledao je prestravljen. Rekao je da ga je neko davio, i tog momenta je pao u nesvijest"

M. D. je proveo čitav prvi januar u bolnici, a drugog ga je porodica odvela kući.

“Primao je infuziju, ni sama ne znam koliko boca. Bio je strašljiv i stalno je pomicao roletne od straha. Kući smo morali da idemo stalno za njim jer smo se plašili za njegovo zdravlje i šta može da uradi”, istakla je N. D. koja u porodičnoj kući živi sa mužem, tri kćerke i dva sina.

Rupa u memoriji

Majka dječaka kaže da joj je sin kad je došao sebi rekao da nije znao gdje je bio i šta je radio, jer se ne sjeća dobrog dijela noći.

“Rekao mi je da kada se razdvojio sa drugom sa kojim je bio, da se sjeća da mu je prišao momak iz Srbije. Koliko se sjeća rekao je da su nekoliko minuta šetali, a nakon toga ima “rupu” u memoriji. Kazao mi je da ne zna šta se poslije toga dešavalo. Ali dodao je da se kroz maglu sjeća da se vozio u nekim kolima zajedno sa momkom iz Srbije”, kazala je majka mladića.

Ona je dodala da joj sin nije bio siguran koliko je bio bez svijesti.

“Sjeća se da se probudio na ćošku ulice u blizini bine za muzičare 'Prljavog kazališta', koji su imali koncert na trgu u Budvi, i da je tada vidio nekoliko poznatih osoba sa Cetinja, koje su ga valjda povele u Dom zdravlja”, kazala je N. D.

Ona je dodala da joj je iz policije rečeno da u jednom lokalu u kojem su bili njen sin i njegov drug postoje kamere, tako da će pomoću njih vidjeti šta se dešavalo u određenim trenucima te noći.

Istraga iz budvanske policije

“Vijestima” je kazano da je pokrenuta istraga u vezi sa ovim slučajem. Policija je potvrdila da je majka dječaka sa Cetinja podnijela zahtjev za provjeru ovog događaja.

“Dva mladića u vidno alkoholisanom stanju dala su različite izjave o lokalima u kojima su bili te noći”, kazali su sagovornici u budvanskoj policiji.

Bonus video: