U NASELJU KRUŠEVAC

Listinzi Keljmendija poslati iz zgrade u blizini ANB-a

U sklopu istrage u policijske prostorije privođen je Đ.F., preko čijeg vajrlesa je ostvarena komunikacija, prilikom slanja e-maila
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2012. 07:54h

Službenici Uprave policije utvrdili su da su listinzi telefonskih razgovora Nasera Keljmendija poslati iz zgrade koja se nalazi u blizini sjedišta Agencije za nacionalnu bezbjednost u Podgorici, a u kojoj živi i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, potvrđeno je „Danu“ iz više izvora.

Prema njihovim saznanjima, inspektori koji rade na ovom slučaju locirali su preko čijeg rutera je „Danu“ 21. novembra prošle godine, proslijeđen e-mail sa telefonskim razgovorima kontroverznog biznismena.

U sklopu istrage u policijske prostorije privođen je Đ.F., preko čijeg vajrlesa je ostvarena komunikacija, prilikom slanja e-maila.

Nakon saslušanja, utvrđeno je da pomenuto lice nije učestvovalo u slanju podataka, već da njegov vajrles nije imao zaštitnu šifru, pa je osoba koja je poslala e-mail iskoristila tu činjenicu, i preko tog rutera poslala podatke „Danu“.

Zgrada, iz koje je, kako policija sumnja, poslat e-mail nalazi se u naselju Kruševac, na dvadesetak metara od sjedišta ANB-a.

"U toku su određene elektronske provjere podataka do kojih smo došli, a tiču se slanja pomenutog i-mejla. Očekujemo da će sve te provjere dati konkretan rezultat, u rasvjetljavanju ovog slučaja", rečeno je u policiji.

Policija sumnja da je osoba koja je poslala e-mail izabrala pomenutu lokaciju zbog toga što se ta zgrada nalazi u blizini ANB-a, kao i zbog činjenice da je u njoj postojao vajrles bez zaštitne šifre.

Još nije utvrđeno kako je ta osoba uspjela da dođe do listinga Nasera Keljmendija, jer su bili u posjedu policije i tužilaštva, a proslijeđeni su „Danu“.