Ovo su kalorične namirnice, a dobre za mršavljenje

iftek je prepun proteina, pa se duže možete osjećati sitim. Da biste dobili dovoljno proteina sa manje masti, izaberite pečenicu ili druge nemasne oblike govedine.
324 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2012. 18:23h

Hrana kao da vreba na svakom koraku, naročito kada pokušavate da smršate. Ali, mnoge namirnice koje se smatraju veoma kaloričnim nijesu loše za dijetu.

Jaja

Kada je riječ o zdravoj ishrani, malo namirnica je izazvalo toliku polemiku kao jaja. Najnovija istraživanja ukazuju da je jaje dnevno bezbijedno i hranljivo za većinu odraslih, a ako jedete jaje za doručak, vi ćete povećati svoje šanse da izgubite na težini. Kako? Jaja su prepuna proteina, kojima je potrebno više vremena da se svare. Zato jaje za doručak održava sitost, pa ćete jesti manje u toku dana, prenosi S media.

Goveđe meso

Već godinama, zdravstveni stručnjaci nas upozoravaju da jedemo manje crvenog mesa. Međutim, biftek nije uvijek loš za struk. Kao i jaja i biftek je prepun proteina, pa se duže možete osjećati sitim. Da biste dobili dovoljno proteina sa manje masti, izaberite pečenicu ili druge nemasne oblike govedine.

Svinjsko meso

Svinjetina ima lošu reputaciju, naročito ako je u pitanju dijeta. Međutim, nemasno svinjsko meso ima dosta proteina i dobro je za mršavljenje kao i govedina.

Tijesto

Umjesto da izbjegavate testenine ako ste dijeti, pokušajte da se prebacite na integralne žitarice, jer prema novim istraživanjima one mogu da pomognu sagorijevanje masti sa stomaka.

Orasi

Orasi imaju visok nivo masti, ali dobrih. takođe su bogati hranljivim materijama, proteinima i vlaknima koji mogu da pomognu da se stabilizuje nivo šećera u krvi. Naravno, dobićete nekoliko dodatnih kalorija ako pojedete šaku oraha, ali i to je bolje rješenje od kolača.

Sir

Nova istraživanja sugerišu da je smanjenje konzumiranja mliječnih proizvoda za vreme dijete greška. Prema jednoj teoriji, tijelo sagorijeva više masti kad dobija dovoljno kalcijuma, tako da ako više sira, jogurta i mlijeka lakše gubite na težini.

Kafa

Kafu je u "lošoj" kategoriji samo kada je pijete previše ili sa šećerom ili šlagom. Ako umjereno pijete gorku, crnu kafu podstičete metabolizam.

Bonus video: