Na GP Božaj oduzeto 100 kilograma skanka i 140 grama hašiša

Iz Uprave policije su kazali da je o događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu, te da je oduzeta droga upućena na vještačenje u Forenzički centar
165 pregleda 2 komentar(a)
Božaj droga, Foto: Uprava policije
Božaj droga, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 08.05.2018. 12:30h

Službenici granične bezbjednosti Tuzi i Uprave carina Božaj danas su na tom graničnom prelazu prilikom kontrole vozila pronašli i oduzeli oko sto kilograma skanka i oko 140 grama hašiša. Uhapšen je M.E. (56) iz Albanije, saopšteno je iz Uprave policije i Uprave carina.

"Carinski službenici CI Božaj i policijski službenici OGB Tuzi su, 08.05.2018. godine oko 00,40 časova, na GP Božaj, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisali tmv albanskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.E. (56) iz Republike Albanije. Nakon izvršene detaljne granične kontrole uz upotrebu uređaja baster i fibroskopa u specijalno izrađenoj pregradi u patosu tovarnog dijela vozila pronađeno je i oduzeto 91 pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank težine oko 100 kg. Takođe, na jednom od navedenih pakovanja bilo je zalijepljeno pakovanje sa sadržajem tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga hašiš težine oko 140 grama koje je takođe oduzeto", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je o događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu, te da je oduzeta droga upućena na vještačenje u Forenzički centar.

Bonus video: