Tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Srđana Paunovića

Vijeće sudije Ane Vuković je okrivljenom sudilo u odsustvu, jer je nedostupan pravosudnim organima
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2012. 16:07h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Višeg suda u Podgorici kojom je albanski državljanin Sabo H. Kurmekaj (23), zbog pokušaja ubistva Srđana Paunovića, osuđen na tri godine zatvora.

Vijeće sudije Ane Vuković je okrivljenom sudilo u odsustvu, jer je nedostupan pravosudnim organima.

U presudi se navodi da je Kurmekaj 17. maja 2010. godine oko 10,00 časova u Podgorici, na gradilištu “Katela” u naselju Stari Aerodrom u Ulici V Proleterske, sa umišljajem pokušao da ubije Paunovića.

"Nakon što je Paunović kazao Kurmekaju i mladiću koji je bio sa okrivljenim Mir Meta, da napuste gradilište “Katela”, optuženi i Meta su izvadili noževe i nasrnuli na njega. Prvo je Mir Meta koji je, kada ga je Paunović pokušavajući da spriječi da ga povrijedi, uhvatio za ruku u kojoj je držao nož, te zadao mu više udaraca nanoseći mu posjekotine desne jagodice i nosa, te lijeve strane grudnog koša i posjekotinu lijeve šake. Dok je taj napad još trajao, Paunoviću je prišao optuženi Kurmekaj, udarivši ga nožem u glavu, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu. U presudi se navodi da je zadobio ranu “ubodinu ličnog dijela glave i gornjeg dijela vrata sa lijeve strane”, navodi se u presudi.

Bonus video: