Podgoričani lažirali oštećenja na vozilima nakon udesa?

Uprava policija od februara 2015. godine u 22 odvojena slučaja nadležnim tužilalaštvima podnijela krivičnu prijavu protiv ukupno 41 lica, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja
1 komentar(a)
Udes, Foto: Shutterstock.com
Udes, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.05.2018. 11:35h

Policija je podnijela krivične prijave protiv Podgoričana Ž.R. (49) i S.P. (47) zbog sunje da su počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i CB Bar su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Ž.R. (49) i S.P. (47), oba iz Podgorice zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Oni su, kako se sumnja, 31.07.2017. godine, Dežurnoj službi CB Bar prijavili da je na magistralnom putu Virpazar – Petrovac u mjestu Bukovik, Opština Bar, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su ova lica učestvovala kao vozači vozila. Oni su tom prilikom, kako se sumnja, policijskim službenicima koji su sačinili zapisnik o uviđaju, prikazali lažne činjenice time što su prijavili da su sva oštećenja na vozilima kojima su upravljali nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, što nije bila istina, a na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su službenici Uprave policije u okviru akcija "Udar" i "Feribrod", od februara 2015. godine do danas, ukuljučujući i ovaj slučaj, u 22 odvojena slučaja nadležnim tužilalaštvima podnijeli krivične prijave protiv ukupno 41 lica, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Policijske aktivnosti u okviru akcija "Udar" i "Feribrod", kako se dodaje, se nastavljaju.

Bonus video: