novogodišnji "dar"

Iz kuće Draška Stanišića ukradeno 150.000 eura

U danilovgradskoj ispostavi policije zbog istražnih radnji nisu htjeli otkrivati detalje, ali "Vijesti" nezvanično saznaju da je u kuću Stanišića provaljeno dok je on bio na dočeku Nove godine
57 pregleda 0 komentar(a)
policija, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
policija, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 27.03.2019. 15:41h

U novogodišnjoj noći u danilovgradskom selu Drakovići, nadomak Ostroga, iz kuće Draška Stanišića nepoznate osobe su, navodno, odnijele oko 70 hiljada eura i 100 hiljada dolara (oko 76 hiljada eura).

Podatke o ovoj krađi juče nije bilo moguće dobiti u Upravi policije, a ni sam Stanišić nije želio komentarisati ovaj događaj jer je "puno opterećen". On je dodao da je prerano da se govori o tome, pogotovo bez konsultacija sa inspektorima koji rade na slučaju.

U danilovgradskoj ispostavi policije zbog istražnih radnji nisu htjeli otkrivati detalje, ali su "Vijesti" nezvanično saznale da je u kuću Stanišića provaljeno dok je on bio na dočeku Nove godine, a da su inspektori i službenici danilovgradske policije već nekoliko puta od kad im je krađa prijvaljena išli u Drakoviće kako bi napravili uviđaj i prikupili dokaze.

"Nije u praksi da se do okončanja istrage daju bilo kakvi podaci jer bi to moglo poremetiti samu istragu. Radimo na rasvjetljavanju slučaja i identifikaciji počinioca, to je sve što vam za sad mogu reći", kazao je sagovornik "Vijesti" iz policije, koji je potvrdio da je prijavljeno da se radi o iznosu od 70 hiljada eura i 100 hiljada dolara, koje je Stanišić čuvao u svojoj kući.

Danilovradska policija nekoliko puta apelovala je na sugrađane koji žive u manje naseljenim krajevima, da u svojim kućama ne ostavljaju novac, nakit i druge vrijedne stvari. Uprkos tome krađe su sve učestalije, a na meti kradljivaca upravo su takve kuće i trgovinski objekti.

U noći između 1. i 2. januara, obijene su 4 prodavnice na teritoriji Martinića i Spuža.