Traže da Bulatoviću sude u Beogradu

Molba sa prilozima dostavljena je Višem sudu u Bijelom Polju, gdje je u toku postupak propisan Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima
383 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Bulatović, Goran Relić, Foto: Blic.rs
Nikola Bulatović, Goran Relić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 08.05.2018. 11:18h

Bjelopoljski Viši sud odlučuje o zahtjevu Srbije da im Crna Gora izruči Kolašinca Nikolu Pidžu Bulatovića (44), osumnjičenog da je u avgustu 2009. godine u Beogradu ubio Zvonka Pilčevića (37).

Iz tog Suda “Vijestima” nijesu odgovorili da li je donijeta odluka o zahtjevu srpskog Ministarstva pravde, čija molba im je proslijeđena iz ovdašnjeg Ministarstva pravde.

“Ministarstvu pravde Crne Gore je dana 05. 04. 2018. godine dostavljena molba nadležnih organa Republike Srbije za izručenje Bulatović Nikole. Molba sa prilozima dostavljena je Višem sudu u Bijelom Polju, gdje je u toku postupak propisan Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima”, odgovoreno je “Vijestima” iz resora kojim rukovodi ministar Zoran Pažin.

Bulatović je uhapšen 27. marta u Kolašinu, u kom je navodno proveo minulu deceniju.

Srpske vlasti sumnjiče ga da je u noći između 15. i 16. avgusta 2009. godine, u Zemunu, sa Goranom Trtom Relićem (49), na smrt pretukao Pilčevića, nekadašnjeg vlasnika mjenjačnice Zvonce. Navodno, udarali su ga po glavi i tijelu, a kad je preminuo od udaraca njegovo tijelo ubacili su u automobil, dovezli ga u Svetotrojičinu ulicu u Zemunu i izbacili na trotoar.

Srpska policija je nakon samo par dana saopštila da su rasvijetlili to ubistvo i raspisala potjernicu za Bulatovićem i Relićem.

Bonus video: