Marliz Šild najbolja na Sljemenu

I u petom slalomu sezone vrh iznad pobjedničkog postolja krasila je zastava Austrije. I svih pet puta u čast Marliz Šild, koja je ponovo pomela konkurenciju, 2:01,32 minuta.
57 pregleda 0 komentar(a)
Marliz Šild, Foto: Fonet
Marliz Šild, Foto: Fonet
Ažurirano: 03.01.2012. 18:58h

I u petom slalomu sezone, danas na “Snježnoj kraljici” zagrebačkog Sljemena, vrh iznad pobjedničkog postolja krasila je zastava Austrije. I svih pet puta u čast Marliz Šild, koja je ponovo pomela konkurenciju, 2:01,32 minuta.

Sa čak 1,4 sekunde zaostatka drugo mjesto je prigrabila Slovenka Tina Maze, dok je posljednji stepenik petog slaloma za Svjetski kup zaposjela Austrijanka Mihaela Kirhgašer (2:03,59).

Staza je na Sljemenu bila poprilično teška, pa čak 24 skijašice nijesu završile nastup. Među njiima su braniteljka naslova najbolje skijašice sezone, Njemica Marija Riš Hefl, koja je ispala u drugoj vožnji. To je iskoristila vodeća u Svjetskom kupu, Amerikanka Lindzi Von da sa 24. mjesta nakon prve serije, na kraju završi kao deveta za novih 29 poena..

Iako je ovogodišnje izdanje “Snježne kraljice” proteklo bez hrvatskih skijašica, trka je privukla oko 8.000 gledalaca, a da će i po četvrti put u karijeri slaviti na Sljemenu, za Šild je bilo jasno već nakon prve vožnje - drugoplasiranu Slovenku je ostavila za 90 stotinki iako je njen trener postavljao kapije.

Šild je na Sljemenu slavila 2006, 2007, i prošle godine.

U generalnom poretku Von je prva sa 641 poen, ispred Šild koja je sakupila 540. Na Sljemenu se u srijedu vozi slalom muškaraca.

Bonus video: