Da li je sezona praznika i sezona raskida?

Novac je glavni razlog nesuglasica i okršaja. Obaveze posjeta bližnjima drugi je u nizu uzroka, a slijedi neravnopravno preuzimanje obaveza
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2012. 11:24h

Anketa na tri hiljade Britanaca pokazuje da se parovi za vrijeme praznika svađaju češće nego u bilo koje drugo doba godine.

Zabrinutost zbog novca, problemi s organizacijom porodičnog života i previše obaveza su glavni razlozi za razmirice.

Rezultati predprazničnih presinga su fascinantni: 20 odsto anketiranih parova u prvoj polovini mjeseca ozbiljno je razmišljalo o razlazu, dok takođe 20 odsto parova misli da njihova veza neće izdržati do Nove godine.

“Ako je veza već u krizi zbog slabe komunikacije ili manjka vremena koje imamo jedni za druge, to će još više doći do izražaja u mjesecu kada se, u želji da ugodimo bližnjima i bliskima, pretrpavamo obavezama. Stres praznika može da učini da parovi zaborave sve pozitivne strane svojih veza”, rekla je Debora Džef, vođa istraživanja.

Novac je glavni razlog nesuglasica i okršaja

Novac je glavni razlog nesuglasica i okršaja. Obaveze posjeta bližnjima drugi je u nizu uzroka, a slijedi neravnopravno preuzimanje obaveza za pripreme.

Drugi uobičajeni okidači svađa su veća količinu alkohola koji se ispije na brojnim zabavama, a pravi mali rat može pokrenuti čak i tako jednostavne stvari kao aranžmani u stanu ili kićenje jelke.

10 najčešćih povoda za svađe tokom praznike:

1. Nedostatak novca

2. Posjeta roditeljima partnera

3. Nedovoljna pomoć u domaćinstvu

4. Kuvanje za goste

5. Posjete prijateljima i porodici

6. Kupovina hrane

7. Odluka koliko novca potrošiti na djecu

8. Trošenje previše novca na partnera

9. Koliko stan treba da je zagrijan

10. Beskonačno pranje veša

Bonus video: