Time: Lista najboljih uloga u 2011. godini

Pit je u 2011. godini snimio dva filma zbog kojih mu se smiješi Oskar u 2012
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.12.2011. 19:54h

Magazin "Time" je objavio listu glumaca koji su odigrali najzapaženije uloge u 2011. godini.

Na prvom mjestu liste magazina našao se glumac Bred Pit.

Pit je u 2011. godini snimio dva filma zbog kojih mu se, prema riječima američkih filmskih kritičara koji su mu dodijelili nagradu za najboljeg glumca, smiješi Oskar u 2012.

Prvi je "Moneyball", a drugi "Drvo života". U filmu "Drvo života" Bred Pit igra gospodina O Brajana, zahtjevnog oca koji voli svoja tri sina, ali ne zna kako to da im pokaže osim odlučnošću, strogoćom i naredbama.

U ostvarenju "Moneyball" Pit tumači lik Bilija Bina, menadžera igrača koji sa malim budžetom i novom tehnologijom kojom draftuje igrače, sastavlja tim.

Mondo prenosi da je na drugom mjestu glumaca koji su u 2011. godini "igrali za Oskara" Majkl Fasbender ulogama u filmovima "Džejn Ejr", "X-men" i "Dangerous method".

"Bronzu" je magazin dodijelio Vudiju Harelsonu za "Ramparta", dok su se u prvih pet plasirali još Majkl Lonsdejl za "O bogovima i ljudima" i Rob Brajdon i Stiv Kugan za film "The Trip".

Najbolje uloge u ženskoj kategoriji u godini za nama imale su Meril Strip za "Gvozdenu lejdi", Oktavija Spenser, Viola Dejvis, Ema Stoun, Džesika Čestejn za "The Help" i Mia Vašikovska za "Džejn Ejr".

Bonus video: