Felipe Masa će opet biti pravi

"On sigurno nije zaboravio da vozi i kladio bi se u to da će sljedeće godine imati bolje rezultate. On je dobar vozač, siguran sam da će to pokazati", objasnio Tod
0 komentar(a)
Felipe Masa, Foto: Beta AP
Felipe Masa, Foto: Beta AP
Ažurirano: 30.12.2011. 23:12h

Predsjednik Svjetske automobilske federacije (FIA) Žan Tod, prvi čovjek Ferarija u periodu od 1993. do 2007. godine, siguran je da će Felipe Masa u narednoj sezoni Formule jedan biti onaj pravi.

Brazilac je tokom protekle takmičarske godine imao dosta problema, bio je često uključen u incidente na stazi, posebno sa Luisom Hamilton, zbog čega je zaradio nekoliko kazni.

"Felipe je imao je problema sa kontrolom, imao je problema sa Pireli gumama. On sigurno nije zaboravio da vozi i kladio bi se u to da će sljedeće godine imati bolje rezultate. On je dobar vozač, siguran sam da će to pokazati. Fernando Alonso je prvi vozač Ferarija, ali i Masa može mnogo. Ako se stvari poklope, Ferari će imati dobar tandem. Uglavnom im je falilo tri desetinke, a ne tri sekunde do pobjede. Možda je Red Bul bio bolji od njih, ali imali su dobar bolid i imaju odličnu osnovu za narednu sezonu", objasnio je Tod.

Protekle sezone Alonso i Masa nisu osvojili nijednu trku.

Istini za volju, Španac je pet puta bio drugi (Monako, Valensija, Njemačka, Japan, Abu Dabi) i tri puta treći (Istanbul, Monca, Indija).

Bonus video: