Majka inspektora Šćekića: Pustite me da dohvatim krvnika

Ona je uz povike "ubico", krenula prema ovom optuženom, ali je pridržavao policajac koji je zadužen za sudsko obezbjeđenje
248 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2011. 09:05h

U Apelacionom sudu Crne Gore održana je sjednica vijeća, kojom je predsjedavao sudija Milivoje Katnić, na kojoj su pročitane žalbe vrhovnog državnog tužioca i advokata odbrane na prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici, kojom su okrivljeni za ubistvo Slavoljuba Šćekića, funkcionera MUP-a Crne Gore, podmetanje eksplozija na hotel “Splendid” u junu i julu 2005., te pokušaj reketiranja Žarka Radulovića, suvlasnika ovog hotela, osuđeni na 120 godina zatvora.

Izvjestilac u ovom predmetu sudija Zoran Smolović, na sjednici je pročitao najbitnije detalje presude koju je u maju ove godine donijelo specijalno vijeće sudije Slavke Vukčević u podgoričkom Višem sudu. Nakon što je pročitao presudu, sudija se osvrnuo na dvije od deset žalbi izjavljenih na presudu. Kako do isteka radnog vremena nijesu pročitane sve žalbe, sudija Katnić je sjednicu vijeća prekinuo, a koja će se danas nastaviti.

Iz Istražnog zatvora u Spužu zatvorska policija dovela je optužene Sašu Boretu, Ljuba Vujadinovića, Alana Kožara i Milana-Čilu Šćekića, kojem je u sudskom procesu suđeno u odsustvu.

On se tako prvi put suočio sa sudskim vijećem, mada ovog puta Apelacionog suda.

Nakon šestočasovne sjednice, te prilikom izlaska okrivljenih iz sudnice, majka pokojnog inspektora, Milka Šćekić emotivno je reagovala, upućujući psovke optuženom Čili Šćekiću.

Ona je uz povike "ubico", krenula prema ovom optuženom, ali je pridržavao policajac koji je zadužen za sudsko obezbjeđenje. "Pusti me da ga dohvatim, to je ubica i krvnik moje kuće. Ne mogu ga gledat. Ubico", povikala je Milka Šćekić dok je policajac zadržavao u sudnici.

U ponovljenom sudskom postupku, specijalizovano vijeće sudije Slavke Vukčević je zbog podstrekavanja na ubistvo inspektora Slavoljuba Šćekića, prinude i izazivanje opšte opasnosti u produženom trajanju osudilo Sašu Boretu i Ljuba Bigovića na po 30 godina zatvora, dok su zbog ubistva inspektora, Ljubo Vujadinović i Milan-Čila Šćekić, osuđeni na po 30 godina zatvora.

Alan Kožar je zbog pokušaja reketiranja Žarka Radulovića i podmetanja ekspolozivnih naprava osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina i 10 mjeseci zatvora.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: