Dobar seks nije najvažniji za dugu vezu

Njemački naučnici nijesu uspjeli da utvrde da muškarcima isto tako opadne interesovanje za seks sa suprugom.
150 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2011. 21:58h

Seks sa jednim te istim partnerom je dosadan - barem za žene. Čak 60 odsto tridesetogodišnjakinja koje su već neko vrijeme u vezi ili braku kažu da su želele seks sa svojim muževima samo u toku prve četiri godine braka ili zajedničkog života. Pri kraju tog perioda potreba za seksom sa stalnim partnerom se smanji za do 50 odsto. Posle 20 godina veze samo 20 odsto žena žele intimnost sa svojim muževima - kažu njemački naučnici.

Muškarci uvijek žele seks sa suprugom

Međutim, njemački naučnici nijesu uspjeli da utvrde da muškarcima isto tako opadne interesovanje za seks sa suprugom - skoro svi ispitanici su tvrdili da su uvijek raspoloženi za seks sa suprugama za vrijeme celog perioda njihovog života pod istim krovom.

Kriterijumi kompatibilnosti para

Ipak da li je samo seks osnova za srećan brak? Psiholozi sa Univerziteta u Londonu tvrde da to nije tačno. Oni su otkrili da je najvažnija stvar za oba supružnika da imaju zajedničke interese i pristup životu, ali ne redovan seks. Oni su proučavali život gotovo hiljadu parova i izradili listu na kojoj se našlo pet kriterijuma koji pokazuju koliko je par kompatibilan. To uključuje sljedeće:

  • Ideja o redu i čistoći
  • Muzički, književni i televizijski ukus
  • Odnos prema kućnim ljubimcima
  • Gastronomski ukus
  • Stav prema porno filmovima.

Ako vam se sve ovo poklapa, imate sreće u ljubavi!

Bonus video: