izgorjela sva oprema

Svlačionice FK Iskra iz Danilovgrada uništene u požaru

Izvor "Vijesti" iz policije odbacio je mogućnost da je u prostorije FK Iskra "ubačena" eksplozivna naprava
218 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 15:35h

Svlačionice Fudbalskog kluba Iskra minulog vikenda uništene su i u njima je izgorjela oprema, lopte, mašine za veš, kosilice i maltene sve čime je ovaj klub raspolagao.

Službenici Ispostave policije Danilovgrad obavili su uviđaj, ali u Upravi policije nije bilo moguće provjeriti da li je požar posljedica ekspozivne naprave, kao što se moglo čuti ovih dana u Danilovgradu.

Prostorije FK Iskra nijesu prvi put na meti vandala, a predsjednik kluba Vidoje Pavićević kazao je da "sumnja" da je ovo slučajnost, kao i da je požar buknuo slučajno.

"Stare svlačionice su zapaljene i izgorjela je sva oprema koja je bila unutra. Trenerke, kopačke, lopte... Izgorjele su mašine za veš u kojima se prala oprema fubalera. Mi nemamo zvanične informacije od policije koja je radila uviđaj,ali sumnjam da je ovo slučajno izgrjelo. Moguće je da su navijači ljuti, ali prije zvaničnog nalaza policije ne mogu da dajem ocjene", kazao je on.

Da je moguće da su prostorije namjerno napadnute smatra i legenda danilovgradskog fudbala, dugogodišnji golman Iskre Dejan Perović, kojeg je novinar "Vijesti" sreo na stadionu Braće Velaševića.

Niko izrazio nezadovoljstvo "uspjehom" kluba?

S obzirom na to da ovo nije prvi put da klub star skoro čitav vijek bude meta napada, Perović je ocijenio da će se ovakve stvari dešavati dok god klub budu vodili ljudi kojima je ta obaveza nametnuta i koji to ne rade iz ljubavi prema klubu.

Izvor "Vijesti" iz policije odbacio je mogućnost da je u prostorije FK Iskra "ubačena" eksplozivna naprava

"Sramota je da se ovo dešava, ali pretpostavljam da je neko na ovaj način izrazio svoje nezadovoljstvo 'uspjehom' kluba i time što su bodovi olako prepuštani drugim ekipama od kojih su možda za uzvrat dobijali povoljnost da besplatno igraju na njihovim terenima", kazao je on dodajući da uprava kluba ne radi ništa kako bi promijenlia stanje u kom se klub nalazi već da u klubu "drže" ljude koje zanima isključivo da budu na platnom spisku.

"To hoće li oni nešto uraditi za klub i kakvu selekciju prave nevažno je. Dolaze igrači iz Podgorice, a za pare koje se daju njima za gorivo moguće je u klub vratiti momke odavde koji igraju u drugim crnogorskim klubovima, recimo igrače koji su u Plavu ili Baru", smatra Perović.

Po njegovim riječima, Iskra nikada nije bila na "nižoj grani".

"Doveli su Iskru u situaciju da utakmice u kojima je domaćin igra u Nikšiću jer teren ne ispunjava uslove, nemaju svlačionice, a sad im se i ovo desilo i treba da počnu iz početka. Perović smatra da niko ne bi došao iz "čista mira" da zapali svlačionice, već da ga je nešto na to moralo natjerati, ipak, na policiji ostavlja "da o tome razmišlja i da to istražuje".

Izvor "Vijesti" iz policije odbacio je mogućnost da je u prostorije FK Iskra "ubačena" eksplozivna naprava, pojašnjavajući da je požar buknuo u noći između subote i nedjelje. O uzroku požara izjasniće se vještak koji je s policijom radio uviđaj, kazao je sagovornik "Vijesti".

Galerija