ZBOG DUŠEVNIH BOLOVA

Dobrilo hoće u zatvor: Neću cent da platim gospodinu Baroviću

Dedeić je u septembru oslobođen optužbe za klevetu Barovića i Radunovića, kao i za lažno pronošenje i iznošenje neistinitih tvrdnji iz Barovićevog ličnog i porodičnog života
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2011. 19:16h

Sudija Aleksandar Stojanović odlučiće 16. januara sljedeće godine da li je predsjednik Stranke srpskih narodnjaka Dobrilo Dedeić povrijedio ugled i čast biznismena Veselina Barovića, tekstom objavljenim u septembru prošle godine u „Vijestima“ pod naslovom „Dedeić: Barović je Radunoviću dao 200.000 eura za razbijanje SNS-a“.

Na ročištu u podgoričkom Osnovnom sudu, Barović, koji traži cent za naknadu duševnih bolova, je naveo da je bio šokiran kada je pročitao da je dao mito kako bi doprinio razbijanju Dedeićeve stranke.

"Teško je kada vam se stavlja na teret krivično djelo koje nijeste uradili, bukvalno da ste nekome dali novac, mislim da je to najprljavije krivično djelo“, rekao je podgorički biznismen.

Dedeić je kazao da nije tačno da je on izjavio na sjednicama organa stranke da je uzet novac, već je to saopštio potpredsjednik Nove srpske demokratije Slaven Radunović.

„Rekao je 'Uzeli smo novac, obavezu moramo izvršiti, stranka kreće u transformaciju'. Pitao sam ga zašto se dobija novac, da li se time mogu dobiti radna mjesta proporcionalno, na šta je on odgovorio da 'ne mogu jer se tome protive Brano Mićunović i Veselin Barović'“, rekao je, između ostalog, Dedeić.

Barovićev punomoćnik je u završnom izlaganju izjavio da informacije objavljene u medijima grubo povređuju Barovićevu čast, ugled i dostojanstvo, kao i njegove šire i uže porodice i njihovih poslovnih prijatelja, dok je Dedeić konstatovao da je i sam Barović izjavio da nije pretrpio duševne bolove, niti patnje.

"Smatram da je Barović u vremenu od kada je javna ličnost napadan oštrijom retorikom i da je u medijskom smislu bio i u težim prilikama“, rekao je Dedeić.

Dedeić je predložio da ukoliko bude kažnjen, da mu se kazna preinači u zatvorsku, „jer neće nijedan cent platiti gospodinu Baroviću“.

Dedeić je u septembru ove godine oslobođen optužbe za klevetu Barovića i Radunovića, kao i za lažno pronošenje i iznošenje neistinitih tvrdnji iz Barovićevog ličnog i porodičnog života, jer je u međuvremenu kleveta ukinuta kao krivično djelo.

Preporučujemo za Vas