Hrana i piće kao prirodni afrodizijaci

Što se tiče pića, preporučuje da konzumiranje mlijeka i prerađevina od mlijeka, jer sadrže dosta proteina, što povećava potenciju. Vino je takođe prirodni afrodizijak
543 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2012. 10:35h

Danas su mnogi ludi za vijagrom i drugim lijekovima koji podstiču libido, pa i ne pokušavaju da ga povećaju na prirodan način. Prirodni afrodizijaci su svima dostupni, nerijetko ukusniji od pilula i bez propratnih nuspojava. Šta izabrati, lična je stvar.

Afrodizijak je bilo koja hrana, piće koja može povećati seksualnu želju. Ovo obuhvata i muškarce i žene.

Iako za mnoge od njih nije naučno dokazano, određene vrste hrane povećavaju seksualnu želju, često zbog zdravstvenih benefita poput sadržaja određenih vitamina i zdravih materija.

Prirodni afrodizijaci

Nećemo nabrajati sve egzotične biljke i hranu koju je teško naći, iako kažu da su jak afrodizijak.

Namjernice bogate vitaminima A i E mogu povećati libido zato što imaju pozitivan učinak na reproduktivne organe. Primjer su jaja, šargarepa, bakalar i jetra. Morska hrana je jak afrodizijak, jer sadrži fosfor i vitamin B. Za poboljšanje potencije, jedite ostrige, škampe, kavijar i dagnje.

Što se tiče pića, preporučuje da konzumiranje mlijeka i prerađevina od mlijeka, jer sadrže dosta proteina, što povećava potenciju. Vino je takođe prirodni afrodizijak.

Upotreba začina je takođe dobar način za podsticanje seksualnog nagona: origano, bosiljak, oraščić, kari, čili. Samim tim što začinjena hrana povećava brzinu pumpanja srca, oni imaju afrodizijački efekat.

Čokolada ima sedativno i relaksirajuće djelovanje, ali u isto vrijeme podstiče seksualni nagon.

Voće, bobice i povrće doprinose povećanju seksualnih apetita. Na primjer: paprika (koji sprečava i bolesti prostate), artičoka, krompir, rotkvice, jagode, mango.

Bonus video: