Završeno suđenje Vjekoslavu Lambliću za šverc oko 3 kg kokaina

Tužilac je prije završne riječi precizirao optužnicu, a sve u skladu sa rješenjem Apelacionog suda Crne Gore
160 pregleda 0 komentar(a)
Vjekoslav Lambulić, Foto: Boris Pejović
Vjekoslav Lambulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.12.2011. 16:12h

Dražen Burić, zamjenik specijalnog tužioca, zatražio je juče od specijalnog vijeća sudije Valentine Pavličić da Vjekoslava R. Lambulića zvanog Vjeko osudi u granicama zakona, zbog šverca 2961,66 grama kokaina. Presuda će biti objavljena 30. decembra u Višem sudu u Podgorici.

Tužilac je prije završne riječi precizirao optužnicu, a sve u skladu sa rješenjem Apelacionog suda Crne Gore koji je ukinuo raniju presudu kojom je Lambulić osuđen na šest godina zatvora.

Advokat Dragoljub Đukanović u završnoj riječi je podsjetio da navodi u rješenju kojim je Apelacioni sud ukinuo prethodnu osuđujuću presudu.

Advokat Dragoljub Đukanović u završnoj riječi je podsjetio da navodi u rješenju kojim je Apelacioni sud ukinuo prethodnu osuđujuću presudu, sasvim jasno upućuju da nema dokaza protiv Lambulića.

“Zbog ovakvog ukidnog rješenja, očekivao sam da će tužilac danas i završnoj riječi izjaviti da odustaje od krivičnog gonjenja protiv Lambulića, jer nema dokaza da je počinio krivično djelo. Ne znam stvarno šta nije jasno u ovom ukidnom rješenju. Svjedok Aleksandar Brajović je rekao na glavnom pretresu da Lambulić nema veze sa ovim kokainom, navedenim u optužnici, a ni ostali svjedoci ne pružaju ni osnov sumnje”, prepričao je Đukanović odluku Apelacionog suda.

On se potom osvrnuo i na iskaz Milke Krstović, koja je svjedočila na suđenju njenom sinu Aleksandru Đ. Brajoviću, koji je pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog šverca kokaina.

Đukanović je podsjetio da je ona rekla da je Lambulić donio kesu u dvorište njihove kuće, ali da nije utvrđeno šta se nalazilo u toj kesi, osim pretpostavki.

Milka Krstović je dala izjavu nakon što je odbranu dao njen sin Aleksandar Brajović.

U završnoj riječi Lambulić se posebno osvrnuo na izjavu Milke Krstović.

“Milka Krstović je dala izjavu nakon što je odbranu dao njen sin Aleksandar Brajović. Ona je mogla u novinama da pročita izjavu sina i zato se samo nadovezala na njegov iskaz. Bila je kod njega u posjetu i tada su se dogovorili”, kazao je optuženi. Potom je naveo razloge zbog čega sud treba da ga oslobodi.

Brajović je drogu i ceduljicu predao zaštićenom svjedoku, a ovaj je potom kokain zatim predao “kuriru” slovenačkom državljaninu Zlatku Krivecu.

Prema optužnici, Lambulić je dva paketa u kojima se nalazilo 2.961,66 grama kokaina, ostavio u dvorište kuće Aleksandra Brajovića 14. marta 2005., zatim ceduljicu sa vezom u Milanu kome je trebalo predati drogu, te 2.500 eura na ime dijela troškova.

Nakon toga, Brajović je drogu i ceduljicu predao zaštićenom svjedoku, a ovaj je potom kokain zatim predao “kuriru” slovenačkom državljaninu Zlatku Krivecu, koji je došao u Podgoricu da je preuzme.

Krivec je drogu sakrio u svom autu “fijat panda”, a potom je 15. marta 2005. iz Podgorice krenuo za Hrvatsku. Hrvatska policija otkrila je drogu i uhapsila ga na graničnom prelazu Palje brdo. Slovenački državljanin je pravosnažno osuđen zbog šverca droge u Županijskom sudu u Dubrovniku.

Bonus video: