Budvanska rivijera i Budućnost zakazale novo finale

Ako ne bude iznenađenja, odbojkaši Budvanske rivijere i Budućnosti početkom marta odigraće svoje 11. međusobno finale u nacionalnim takmičenjima od obnavljanja nezavisnosti.
0 komentar(a)
Budvanska rivijera - Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Budvanska rivijera - Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.12.2011. 16:25h

Ako ne bude iznenađenja, odbojkaši Budvanske rivijere i Budućnosti početkom marta odigraće svoje 11. međusobno finale u nacionalnim takmičenjima od obnavljanja nezavisnosti. Voljom današnjeg žrijeba u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore, naime, izbjegnuto je „finale prije finala“, pa će samo finale Kupa proteći u novom odmjeravanju snaga dva najbolja crnogorska kluba.

Ivica Adžić, direktor Budućnosti i jedini prisutan na žrijebu za finalni turnir muškog kupa, bio je srećne ruke za svoj klub, ali i odbojkaški spektakl, jer je, izvlačeći kuglice, kao nosioce prvo izvukao Budućnost, pa onda Budvansku rivijeru, što je značilo da se neće sresti u polufinalu. Igrom slučaja, ovogodišnja polufinala će biti repriza prošlogodišnjih, pa će Podgoričani igrati protiv Jedinstva, dok su Budvani, koji brane pehar, za rivala dobili Studentski centar.

Za ženski žrijeb je vladalo mnogo veće interesovanje, pa su Budućnost Zetatrans predstavljali trener Vladimir Racković i direktor Avdulah Radončić, ispred Morače su bili trener i pomoćni trener Predrag Đonović i Marko Radusinović, dok je u ime Budve žrijebu prisustvovao trener Časlav Đurović. Izostao je jedino predstavnik Luke Bar, branioca trofeja...

Đurović je prvi izvukao kuglicu, u kojoj je bilo ime Luke Bar, mladi Radusinović je kao drugog nosioca odredio Budvu. Na red je došao Radončić, koji je izvukao Moraču za rivala Luke Bar, što znači da će Budućnost Zetatrans igrati sa Budvom.

Interesantno, niko od učesnika završnice Kupa u obje konkurencije nije dostavio ponudu za organizaciju finalnog turnira, pa će, u skladu sa propozicijama, OSCG morati da odredi mjesto odigravanja, pri čemu troškove organizacije i nagradnog fonda dijele klubovi učesnici.

Kalendarom takmičenja je predviđeno da se završnica muškog Kupa održi između 2. i 4. marta a ženskog između 30. marta i 1. aprila. Međutim, kako je najavio Komesar takmičenja Rajko Tijanić, koji je rukovodio današnjim žrijebom, moguća su i promjene datuma, možda i spajanje završnice Kupa u istom terminu.

Parovi polufinala

Muškarci:

Budućnost - Jedinstvo

Budvanska rivijera - Studentski centar

Žene:

Luka Bar - Morača

Budva - Budućnost Zetatrans

Bonus video: