Samostalni sindikat sporta najavio osnivanje Kuće slavnih

Predsjednik Goran Đukanović kazao je da je cilj da se na jednom mjestu objedine svi crnogorski sportisti koji su proglašavani za najbolje
0 komentar(a)
Samostalni sindikat sporta press, Foto: Savo Prelević
Samostalni sindikat sporta press, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2011. 14:25h

Samostalni sindikat sporta Crne Gore najavio je danas osnivanje Kuće slavnih i muzeja crnogorskog sporta.

Predsjednik Goran Đukanović kazao je da je cilj da se na jednom mjestu objedine svi crnogorski sportisti koji su proglašavani za najbolje.

"Članovi te Kuće slavnih po automatizmu biće dobitnici nagrada za sportiste godine, a pored njih biće i ljudi koji su napravili izvanredne rezultate na evropskom i svjetskom nivou, a nijesu dobijali to priznanje. Mjesto će naći i najbolje ekipe", rekao je Đukanović na konferenciji za medije.

On smatra da je osnivanje Kuće slavnih i muzeja prava stvar za crnogorski sport i da to sportisti to zaslužuju.

"U okviru toga imaće i suvenirnica, a biće ekranizovani i svi uspjesi crnogorskih sportista", rekao je Đukanović.

Đukanović je najavio za 20. januar u šoping molu Delta prvu aukciju sportskih predmeta.

"Svaki sportista doniraće predmete koji su vezani za njihovu karijeru. Poznate kompanije i pojedinci kupiće te suvenire i pokloniće ih Kući slavnih i muzeju. Tako da će Kuća slavnih imati duplu korist, imaće vrijedne suvenire i novčanu naknadu", kazao je Đukanović.

Zlatni olimpijac Mirko Vičević kazao je da je osnivanje Kuće slavnih i muzeja velika stvar za crnogorski sport.

"Uz osnivanje Kluba crnogorskih olimpijaca i Samostalnog sindikata sporta, Crna Gora u sportskom smislu, po kojem je prepoznata u svijetu, dobija dodatni sadržaj na afirmaciji sportskih disciplina, asova, prijatelja sporta i svih onih koji kroz njega vide svoj napredak", rekao je Vičević.

Najbolji crnogorski sportista ove godine, džudista Srđan Mrvaljević, kazao je da će muzej sporta biti kutak gdje će rezultati koji su se pravili dugo godina biti objedinjeni.

"Mlađe generacije će moći svojom posjetom da te rezultate ponovo ožive", kazao je Mrvaljević.

On je najavio da će da donira pojas sa kojim se borio na Svjetskom prvenstvu Parizu.

Vičević će na aukciji da ponudi kapicu sa kojom je osvojio zlatnu olimpijsku medalju, a Đukanović dres u kojem je igrao u prvom nastupu neke crnogorske selekcije na međunarodnoj sceni nakon sticanja nezavisnosti.

Bonus video: