Jelenić ispred Marije Vuković

Sportista godine, ipak, igra košarku - priznanje za najboljeg u 2011. godini pripalo je Ivanu Jeleniću, kapitenu Mornara.
74 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Jelenić, Foto: Anto Baković
Ivan Jelenić, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 27.12.2011. 22:24h

U godini koja polako odbrojava posljednje dane, barski sport je ostao bez oba prvoligaša u fudbalu, Rukometni klub Mornar je ispao iz elitnog društva, u kojem ga je zamijenio gradski rival Sedmerac, a jedino su odbojkašice Galeba i Luke Bar uradile nešto, koje su podijelile domaće trofeje.

Sportista godine, ipak, igra košarku - priznanje za najboljeg u 2011. godini pripalo je Ivanu Jeleniću, kapitenu Mornara.

Komisija za izbor, koju čine predsjednik Boris Mijović, sekretar Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Opštine Bar, te sportski novinari iz grada, najviše dileme je imala upravo oko te nagrade. Prednost je na kraju data Jeleniću u odnosu na atletičarku Mariju Vuković, od koje se pravi rezultati očekuju u narednoj godini.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da prvi put u svojoj karijeri budem izabran za najboljeg sportistu opštine. Mora se imati u vidu činjenica da je Bar grad sporta i da postoji veliki broj sportista koji su ovo laskavo priznanje takođe zaslužili. Ovo nije samo moj uspjeh, već svih ljudi iz košarkaškog kluba Mornar", istakao je Jelenić.

Cijeneći da je omladinski sport osnova za ostvarivanje vrhunskih rezultata, dodijeljeno je 10 nagrada u kategoriji perspektivnih sporista u 10 raznih disciplina. Za perspektivne sportiste proglašeni su osmogodišnja prvakinja Crne Gore u kartingu Marija Leković (AMK Sutorman), košarkaš Sutomora Marko Stanišić, rukometaš Sedmerca Sava Ražnatović, odbojkaš Mornara Spasoje Caković, prvakinja Crne Gore na 60 metara sa preponama Belma Muratović (AK Mornar), karatista Bara Vladimir Mijač, šahista Mornara Matija Rabrenović, fudbaler Mornara Luka Raičević, teniserka Bara Jovana Niković i Tamara Dukić, odbojkašica Luka Bar.

Za najuspješniji sportski kolektiv u protekloj godini komisija je bez dileme proglasila ŽOK Galeb, aktuelne prvaka Crne Gore u odbojci. Nagrađenima je u ime lokalne samouprave čestitao potpredsjednik Opštine Bar Dragan Simović, koji je istakao uvjerenje da će i u narednom periodu lokalna uprava raditi sve što je u njenoj moći da se svim sportiskim kolektivima obezbijede kvalitetni preduslovi za dobar rad.

Osim pehara, laureatima su pripale i novčane nagrade od 500 i 1.000 eura.

Bonus video: