Zašto policija ne istraži Keljmendijeve uplate?

Milovac je kazao da je Pavićević isto kao Hajdinaga sklapao ugovore o plaćanju komunalija sa nekoliko kompanija, čije nelegalne objekte je trebalo ucrati u plansku dokumentaciju.
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2011. 15:33h

Iz mreže za afirmaciju navladinog sektora su poručili da je nevjerovatno da je policija podigla krivičnu prijavu protiv Nasera Kelmendija zbog divlje gradnje, a da im nisu bile sumnjive uplate u gotovom novcu koje je on izvršavao na račun Opštine Ulcinj, kao ni porijeklo tog novca, imajući u vidu reputaciju koju Keljmendi uživa.

MANS je prethodno na svom sajtu objavio kompletnu dokumentaciju koja uključuje ugovore sa investitorima, ali i onu koja se odnosi na slučaj Kelmendija, zajedno sa uplatnicama kojima je on uplaćivao gotov novac na račun opštine Ulcinj.

"Sve ove informacije očigledno nisu bile interesante Upravi policije tokom njihove 'istrage' ovog slučaja, niti je bilo ko iz ove institucije kontaktirao MANS povodom slučaja koji smo iznjeli u medijima".

Iz MANS-a kažu da očekuju da će se Specijalni državni tužilac u predkrivičnom postupku pozabaviti i porijeklom novca Nasera Kelmendija a ne samo činjenicom da je nelegalno gradio u ulcinjskoj Opštini.

Red je na Pavićevića

Oni pozdravljaju krivičnu prijavu policije protiv bivšeg gradonačelnika Ulcinja Gzima Hajdinage, ali podsjećaju na dokaze protiv prvog čovjeka barske opštine Žarka Pavićevića.

Dejan Milovac iz MANS-a kaže da su više od 18 mjeseci policiji i tužilaštu dostupni precizni podaci o istovjetnom kršenju zakona i propisa iz oblasti urbanizma u slučaju barskog gradonačelnika.

Milovac je kazao da je Pavićević isto kao Hajdinaga sklapao ugovore o plaćanju komunalija sa nekoliko kompanija, čije nelegalne objekte je trebalo ucrati u plansku dokumentaciju.

“Policija i tužilaštvo imaju podatke i o sličnim ugovorima koje su sklapali bivši budvanski funkcioneri Rajko Kuljača i Dragan Marović sa investitorima u Perazića dolu, gdje je na taj način naplaćeno oko 400 hiljada EUR”, precizirao je on.

Milovac je naveo da se, prema podacima MANS-a, policija i tužilaštvo za sada nisu ozbiljnije bavili tim slučajevima, iako se radi o krivičnim djelima koja se procesuiraju po službenoj dužnosti.

Pavićević je optužbe negirao i više puta rekao da mu je savjest čista, dok tužilaštvo provjerava njegove poslove.

Galerija

Bonus video: