Izložba Adrijane Gvozdenović u Perjaničkom domu

Umjetnica je u katalogu zapisala: "Pejzaž, istrošen motiv koji se vezuje za umjetnost koja je prošla, u mojoj umjetnosti je odabran da vrati gledanje na život"
61 pregleda 0 komentar(a)
Adrijana Gvozdenović, Foto: Gadi.me
Adrijana Gvozdenović, Foto: Gadi.me
Ažurirano: 27.12.2011. 13:48h

Izložba multimedijalnog, ambijentalnog karaktera Adrijane Gvozdenović pod nazivom "Interior land(e)scape" biće otvorena u utorak 27. decembra u 20 sati u Perjaničkom domu na Kruševcu.

Muziku za izložbu komponovao je Marko Radišić.

Adrijana Gvozdenović je rođena 1986. godine. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek grafika.

"Nekada vrlo konkretan, a vrlo često predlog za dalju razradu, pročišćen kroz pogled haiku poezije"

Od 2008. izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama i učestvovala u projektu studentske razmjene “Orientations”, u saradnji FLU Cetinje i Visoke škole u Metz kao i u projektu razmjene studenata sa Academy of Fine Arts, Vienna- “Inspiration is a gift” ( WUS Austria).

Umjetnica je u katalogu, između ostalog, zapisala: "Pejzaž, istrošen motiv koji se vezuje za umjetnost koja je prošla, u mojoj umjetnosti je odabran da vrati gledanje na život. Nekada vrlo konkretan, a vrlo često predlog za dalju razradu, pročišćen kroz pogled haiku poezije. Toliko lično da postaje svačije".

Izložbu Adrijane Gvozdenović organizuje Centar savremene umjetnosti Crne Gore.

Bonus video: