Krivična prijava protiv Keljmendija i Hajdinage

Naser Keljmendi je, sumnja se, u svojstvu fizičkog lica, protivno propisima o izgradnji objekata, planiranju i uređenju prostora, tokom 2006. godine započeo izgradnju hotela „Casa Grande“, u naselju Donji Štoj
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2011. 16:12h

U okviru policijske akcije „Palma“, policija je podigla krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Ulcinja Gzima Hajdinage i biznismena Nasera Keljmendija.

Policija sumnja da je Hajdinaga prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, pribavio korist investitorima, u periodu u periodu od 01. oktobra 2008. godine do kraja 2010. godine.

"On je, kako se sumnja, sa investitorima u navedenom periodu zaključio 55 ugovora o avansnoj uplati dijela komunalija – naknada za uređenje gradsko – građevinskog zemljišta, za objekte na lokacijama za koje nijesu postojali planski dokumenti", saopštila je policija.

Casa grande - divlja gradnja

Na taj način je, kako piše u prijavi, prekršen Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata i omogućena divlja gradnja.

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Keljmendija (54), osnivača „Donata Company“ Ulcinj d.o.o, zbog osnovane sumnje da je gradio bez dozvole.

"Naser Keljmendi je... tokom 2006. godine započeo izgradnju hotela „Casa Grande“, u naselju Donji Štoj - Opština Ulcinj, bez prethodno pribavljene građevinske dozvole, a potom i nastavio sa izvođenjem građevinskih radova na objektu, u periodu od 2006. godine zaključno sa 11. julom 2010. godine, kada je navedeni objekat otvoren", saopštila je policija.

Vijesti su ranije pisale o ovom slučaju, a Hajdinaga je tada odbio da kaže kako je utrošen novac koji je uplatio Keljmendi

Novi planski dokument za Opštinu Ulcinj nije izrađen do danas.

Hajdinaga: Sve sam radio u interesu građana

Keljmendi je, sumnja se, kao investitor zaključio sa Opštinom Ulcinj, odnosno tada predsjednikom te Opštine Gzimom Hajdinagom, Ugovor o finansiranju izrade planske dokumentacije.

"Shodno ugovoru Kelmendi je, kako se sumnja, na ime akontacije – naknade za izradu Plana, na račun Opštine Ulcin, izvršio uplate u iznosu od 225.000 eura, iako je još 07. aprila 2006. godine Sekretarijat za inspekcijske poslove Opštine Ulcinj rješenjem zabranio izgradnju započetog objekta, a rješenjem od 13. aprila 2006. godine naložio investitoru da poruši objekat", navodi se u saopštenju.

Sekretarijat za urbanizam Opštine Ulcinj je Rješenjem, koji je donio 27. avgusta 2010. godine, odbio zahtjev za legalizaciju navedenog objekta.

Vijesti su ranije pisale o ovom slučaju, a Hajdinaga je tada odbio da kaže kako je utrošen novac koji je uplatio Keljmendi.

"Sve što sam uradio, bilo je legalno i u interesu opštine i građana. Tačno je da je novac uplaćen kao što je i tačno da je uskoro trebalo da počne izrada studije lokacije za to mjesto", kazao je Hajdinaga "Vijestima".

Galerija

Bonus video: