Medojević: Milić ima dokaze o vezi Šarića i Roćena

Roćen je zatražio od Vrhovnog državnog tužilaštva da provjeri sve informacije o njegovim navodnim vezama sa kriminalnim miljeom ili sa bilo čijim biznisom u Crnoj Gori i inostranstvu
76 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.12.2011. 13:03h

Predsjednik PZP i član Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine CG Nebojša Medojević rekao je danas da njegov kolega predsjednik Socijalisticke narodne partije Srđan Milić ima dokaze o vezama Darka Šarića i Milana Roćena.

Medojević je pozvao Milića da preda dokaze državnom tužilaštvu.

“Pozivam kolegu Srđana Milića koji po njegovim riječima ima dokaze o vezama Šarića i Milana Roćena, da te dokaze dostavi državnom tužiocu.... Očekujem od Srđana Milića da se pridruži antimafijaškom frontu... Jer istina je da je ovo opasno, i da su nam životi ugroženi, svih nas koji radimo za zaštitu države Crne Gore, i borimo se protiv mafije.”

Kriminalci sa službenim značkama

Ugrožena je bezbjednost operativaca koji rade na vrlo opasnom predmetu vezanom za bandu Nasera Keljmendija, kazao je Medojević

“Kriminal u Crnoj Gori specifičan, jer se radi o kriminalcima sa službenim značkama. Ali takvo stanje se može promijeniti na dva načina: da državni organi pokrenu sveobuhvatnu akciju, ako treba i uvedu vanredno stanje, i da uhapse ljude koji, očigledno, u okviru države rade protiv drževe, ili da to gledamo na ulicama kao seriju likvidacija, kao što je bilo u drugim zemljama koje su bile u sličnoj situaciji”, kazao je Medojević.

Takvi propusti su, tvrdi on, 2003. godine doveli do ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, jer je priprema njegove likvidacije pošla objavljivanjem informacija u medijima da će Legija i drugi kriminalci biti isporučeni Hagu.

“Ovo je taj rang informacija, koji moramo uzeti sa ozbiljnom pažnjom”, istakao je on.

Roćen je zatražio od Vrhovnog državnog tužilaštva da provjeri sve informacije o njegovim navodnim vezama sa kriminalnim miljeom ili sa bilo čijim biznisom u Crnoj Gori i inostranstvu.

Keljmendi opasan kriminalac

Medojević je predao danas vrhovnom državnom tužiocu Ranki Čarapić inicijativu za sprovođenje istrage o davanju povjerljivih informacija koje su saopštene na posljednjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, koja je bila zatvorena za javnost.

“Vijesti” su u petak objavili da je direktor Uprave policije Veselin Veljović članovima Odbora kazao da je policija, na zahtjev jedne strane policijske organizacije, sačinila listing razgovora službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Duška Golubovića, i da joj je taj listing proslijeđen.

Medojević je naglasio da mu nije namjera da se bavi medijima, niti odgovornošću urednika.

“Ugrožena je bezbjednost operativaca koji rade na vrlo opasnom i značajnom predmetu organizovanog kriminala vezanom za bandu Nasera Keljmendija”, kazao je Medojević.

On je podsjetio da je ANB odbila da Keljmendiju da pozitivno mišljenje za državljanstvo, što su “Vijesti” objavile. Kako je Medojević naveo, to znači da se radi o vrlo opasnom kriminalcu za kojeg postoje interesovanja najvećih bezbjednosnih agencija svijeta.

Bonus video: