Jovovićeva odbrana predložila razdvajanje postupaka

Advokat Goran Rodić rekao je da nisu ispunjeni zakonski uslovi da bi se mogao voditi jedinstveni postupak protiv njih dvojice
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2011. 10:11h

Sudija Nada Rabrenović odlučiće 13. februara da li će prihvatiti predlog odbrane Mihaila Jovovića da se odvoje krivični postupci protiv Jovovića i Miljana Mugoše.

Advokat Goran Rodić rekao je da nisu ispunjeni zakonski uslovi da bi se mogao voditi jedinstveni postupak protiv njih dvojice.

"Tužilac želi uskratriti prava mom branjeniku kao oštećenom i time postiže da se Mugoša može saslušati u svojstvu okrivljenog. Mugoša tako izbjegava da se pojavi kao svjedok gdje bi bio dužan da govori istinu i bio upozoren na posljedice davanja lažnog iskaza", kazao je on.

Miljan Mugoša

Jedinstvenim postupkom se krši Jovovićevo pravo na fer i pravično suđenje.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca Zoran Vučinić, Mugošin advokat Nebojša Maraš i advokat Dragana Radonjića Mitar Mugoša protivili su se predlogu Jovovićeve odbrane.

Optužnicom od maja ove godine Mugoša je optužen da je Jovoviću nanio tešku tjelesnu povredu, istom optužnicom Jovović se tereti da je nanio lakšu tjelesnu povredu Mugošinom vozaču Draganu Radonjiću.

Galerija

Bonus video: