Festival "MORŽ" u Herceg Novom

“MORŽ će, u okviru muzičkog programa, u Herceg Novi dovesti neka od najzanimljivijih, i među poklonicima alternativnog zvuka, omiljenih aktuelnih imena muzičkog stvaralaštva sa postjugoslovenskog prostora i predstaviti publici izuzetnu kantautorsku scenu koja u regionu doživljava svoj procvat”
107 pregleda 0 komentar(a)
Festival Morž, Foto: Privatna arhiva
Festival Morž, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.05.2018. 08:16h

Herceg Novi će ove godine dobiti još jedan festival, Festival urbane kulture - MORŽ (Morski ritam života) koji organizuju Herceg Novi Cool - nevladina organizacija Alternaut i kafe “Prostorija” u saradnji sa Crnogorskom kinotekom i uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi. Prvo izdanje MORŽ-a biće održano od prvog do trećeg juna na platou ispred “Prostorije”, na Stepeništu 28. oktobra koje spaja Škver sa gradom, najavljeno je iz organizacije festivala.

“MORŽ će, u okviru muzičkog programa, u Herceg Novi dovesti neka od najzanimljivijih, i među poklonicima alternativnog zvuka, omiljenih aktuelnih imena muzičkog stvaralaštva sa postjugoslovenskog prostora i predstaviti publici izuzetnu kantautorsku scenu koja u regionu doživljava svoj procvat”, navodi se u saopštenju.

U okviru programa koji je podržala Crnogorska kinoteka, svake večeri festivala publika će moći da uživa u igranim i dokumentarnim filmovima koji za temu ili scenografiju imaju more.

“Simpatični rariteti i neka od najvažnijih ostvarenja svjetske kinematografije biće prikazani pod zvijezdama, na najšarmantnijim hercegnovskim stepenicama, a nagrađivani hercegnovski reditelj Ivan Salatić ustupio je svoj film ‘Dvorišta’ za prikazivanje na novom novskom festivalu”, ističu organizatori

U art programu u okviru grupne izložbe koja će predstaviti jedan od mogućih presjeka trenutno rashuktalog i vrlo bogatog regionalnog neba vizuelne umjetnosti, Novljanima i gostima će, najavljeno je, svoje radove prikazati neki od najboljih i najsvježijih autora sa prostora bivše Jugoslavije, na platou ispred “Prostorije”.

Bonus video: