Kuljača: Plašim se samo možda ovog gore

"Mislim da jeste politika umiješana, jer ne bi na onaj način sve bilo izvedeno, da nije bilo bar malo doze politike", siguran je Kuljača
0 komentar(a)
Kuljača ZIKS, Foto: Savo Prelević
Kuljača ZIKS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2011. 09:28h

Na današnji dan prošle godine čitaoce “Vijesti” dočekala je naslovna strana sa viješću o hapšenju ne bilo koga, nego brata Svetozara Marovića, potpredsjednika DPS-a i čovjeka koji je zajedno sa Milom Đukanovićem i Momirom Bulatovićem krojio politiku Crne Gore, a dijelom i Jugoslavije.

U spektakularnoj akciji specijalne jedinice crnogorske policije, u svitanje 24. decembra 2010. uhapšeni su predsjednik i potpredsjednik opštine Budva Rajko Kuljača i Dragan Marović, a zatim i članovi komisije koji su osumnjičeni da su, procjenjujući vrijednost izvedenih radova na postrojenju za desalinizaciju morske vode na rtu Zavala, uvećali račun za milion i trideset pet hiljada eura. Za taj iznos su, prema navodima optužnice oštetili opštinsku kasu, a napunili konto “Zavala investa”.

A godinu poslije, ništa više nije isto. Tenzije su splasnule, jer su Kuljača, Dragan Marović i poslanik DPS-a Đorđe Pinjatić, 28. juna napustili zidine Istražnog zatvora u Spužu. Sada se kao i ostali optuženi, brane sa slobode.

Nekada prvi čovjek policije u Budvi, a zatim predsjednik opštine, Rajko Kuljača kaže da se drži profesionalnih kodeksa, te se na pitanje da se prisjeti hapšenja, ustručava da komentariše.

"Sačekaću prvostepenu presudu da bih nešto komentarisao. A što se tiče samog hapšenja, ja zaista i danas podržavam sve zakonske poteze, ne samo ove vlasti, već i one od kada smo ja i moja porodica bili članovi Saveza komunista. Kao što se sada odazivam na pozive suda, odazvao bih se i toga jutra da je trebalo. Vjerovatno, da li je to nekome tako trebalo da budem na onaj način uhapšen", kaže on.

"Ne znam i lakše mi je kada ne znam kome je to trebalo. Ipak, ne plašim se da kažem. Ne plašim se, smijem sve. Ne plašim se nikoga. Samo možda ovog gore, a i njega manje-više. Mislim da jeste politika umiješana, jer ne bi na onaj način sve bilo izvedeno, da nije bilo bar malo doze politike", siguran je Kuljača.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: