Fetel: Još sam daleko od Šumija

"Kada se govori o njemu, treba pokazati poštovanje. Ovo što je ostvario u karijeri je nevjerovatno. Ja moram da idem korak po korak", zaključio je Njemac.
0 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Beta AP
Sebastijan Fetel, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.12.2011. 20:43h

Drugi put zaredom, Sebastijan Fetel kraj godine čeka sa titulom u džepu – najmlađi dvostruki šampion svijeta u Formuli 1 u protekloj sezoni je bio nezaustavljiv sa 11 pobjeda u 19 trka, 17 plasmana na pobjednički podijum i rekordnih 15 pol-pozicija.

"Sve je bilo skoro savršeno, od početka do kraja. Kada sam ove godine proslavljao titulu, shvatio sam da moj život ne može biti bolji", kazao je vozač Red Bula.

Fetel je već viđen kao glavni favorit i u 2011. godini...

"Ova godina je za mene bila zaista posebna. Proći će malo vremena dok shvatim što sam uradio. Istorija mi je veoma važna, i biti dio te istorije za mene je poseban osjećaj", dodao je Fetel.

Zbog dvije titule već su, s razlogom, krenula poređenja sa slavnijim zemljakom, Mihaelom Šumaherom, koji je sedam puta bio šampion, dva puta sa Benetonom i pet puta sa Ferarijem. Fetel, međutim, svaki put odbija takva poređenja.

"Zna se šta je sve osvojio Mihael, šta je sve postigao. Ja sam još uvijek daleko od njega. Kada se govori o njemu, treba pokazati poštovanje. Ovo što je ostvario u karijeri je nevjerovatno. Ja moram da idem korak po korak", zaključio je Njemac.

Bonus video: