Tivat: Vlasnik odbranio zlataru od naoružanih pljačkaša

S obzirom da za pultom nijesu zatekli nikoga, razbojnici su ušli u pomoćnu prostoriju gdje su zatekli vlasnika i prijeteći pištoljem
292 pregleda 0 komentar(a)
Nikica Perović, Foto: Radio tivat
Nikica Perović, Foto: Radio tivat
Ažurirano: 24.12.2011. 18:35h

Dvojica nepoznatih maskiranih razbojnika u drskom napadu i uz prijetnju oružjem, nešto poslije 17 sati, pokušali su da opljačkaju zlataru „Ani“ u strogom centru Tivta.

U pokušaju da pokradu zlataru koja se nalazi u prizemlju poslovnog centra PMC Investa u Ulici Druge dalmatinske brigade, spriječio ih je vlasnik prodavnice dragocjenosti, Nikica Perović.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, siguronosna kamera zlatare je zabilježila da su dvije mlađe osobe sa kapama jakni navučenim na glavu, jedna sa pištoljem u ruci, a druga sa palicom, upala u prodavnicu u 17 sati i 13 minuta.

S obzirom da za pultom nijesu zatekli nikoga, razbojnici su ušli u pomoćnu prostoriju gdje su zatekli vlasnika i prijeteći pištoljem, pokuašli ga natjerati ga da legne na pod. Perović međutim, nije poslušao razbojnike već je nasrnuo na napadača naoružanog pištoljem i blokirao mu ruku u kojoj je ovaj držao oružje.

Iako je dobio udarac drškom pištolja u glavu i brojne udarce palicom po leđima Perović nije odustao od borbe, pa su se razbojnici bili prisiljeni da odustanu od namjere da ga opljačkaju i dali su se u bijeg.

Hrabri vlasnik zlatare u ovom napadu je lakše povrijeđen.

Kriminalistički inspektori Ispostave policije Tivat vode opsežnu istragu o ovom slučaju koji je nadležni državni tužilac iz Kotora, okvalifikovao kao “razbojništvo u pokušaju”.

Bonus video: