DONA KELI

Otkrijte šta je jedna Engleskinja uradila da bi spriječila pobačaj

Jedini način da se spriječi još jedan pobačaj je bio da se smanji pritisak na grlić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2011. 14:18h

Nakon što je dva puta izgubila bebu, Dona Keli (29) iz Engleske je odlučila da posluša radikalan savjet ljekara, kada su joj u petoj nedjelji trudnoće rekli da postoji veliki rizik da će ponovo izgubiti bebu, i deset nedjelja „naglavačke“ leži u bolničkom krevetu, prenio je „Dejli Mejl“.

Naime, ljekari su ultrazvučnim pregledom ustanovili da se beba nalazi isuviše nisko, zbog čega su predložili da Dona leži u krevetu pod uglom od 45 stepeni sa nogama podignutim u vis, i ona je na kraju rodila zdravu djevojčicu Ameliju.

„Bila sam iznenađena kada su mi rekli da ležim u krevetu pod nagibom, ali bila sam spremna da pokušam sve što je potrebno. Prvih nekoliko dana mi je bilo muka, ali se kasnije moje tijelo naviklo. Poduprela sam se jastucima, a barijere oko kreveta su me štitile od pada“, rekla je Dona.

Dona je prije četiri godine prirodnim putem rodila sina Džošuu, a doktori vjeruju da je tada grlić njene materice trajno oslabljen, zbog čega je vjerovatno i pobacila dva puta nakon toga i jedini način da se spriječi još jedan pobačaj je bio da se smanji pritisak na grlić.

Amelija je rođena carskim rezom šest nedjelja prije predviđenog datuma i dvije nedelje je provela u inkubatoru na odjeljenju intenzivne nege, nakon čega je sa majkom Donom i ocem Markom puštena kući.

Preporučujemo za Vas