Uručena priznanja Danilu Ristiću i Slađani Perunović

"Ispunila sam svoj san i obezbijedila nastup na OI. Nadam se da će rezultati i naredne godine biti još bolji", kazala je Slađana Perunović.
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2011. 13:43h

Član mojkovačke Tare Danilo Ristić i Slađana Perunović iz Atletskog kluba Nikšić najbolji su atletičari Crne Gore u 2011. godini, u tradicionalnom izboru Atletskog saveza.

Perunović i Ristić bili su najuspješniji seniori i prošle godine.

Ristić je u 2011. godini na Igrama malih zemalja Evrope u Linheštajnu osvojio drugo mjesto u bacanju diska, a osmo na Kupu Evrope - treća liga na Islandu u bacanju kugle.

Šampion je Crne Gore u bacanju kugle i diska.

"Može se reći da je zasluženo priznanje, ali moram pohvaliti i svoju konkurenciju koja je ove godine bila dobra. Zadovoljan sam priznanjem i mojim rezultatima, a vjerujem da će naredne godine biti još bolji", kazao je Ristić nakon uručivanja priznanja.

Perunović je istrčala B normu za Olimpijske igre u Londonu u maratonu sa rezultatom dva sata, 41 minuta i dvije sekunde.

Seniorska je prvakinja Balkana u maratonu u Skoplju, a osvojila je dvije zlatne medalje na Igrama malih zemalja Evrope na pet i deset hiljada metara.

Bila je prva na tri, a druga na pet hiljada metara na ekipnom prvenstvu Evrope – treća liga na Islandu.

"Za mene je ovo veliki uspjeh, posebno jer sam četvrti put uzastopno najbolja seniorka. Ove godine ostvarila sam najbolje rezultate. Ispunila sam svoj san i obezbijedila nastup na OI. Nadam se da će rezultati i naredne godine biti još bolji", kazala je Slađana Perunović.

Najbolji juniori u izboru ASCG, kao i prošle godine, su Marija Vuković i Danijel Furtula.

Oni zbog obaveza na pripremama nijesu prisustvovali ceremoniji proglašenja najboljih.

Furtula je ove godine osvojio drugo mjesto u bacanju diska na juniorskom prvenstvu Evrope i postavio juniorski rekord Crne Gore.

Od olimpijske norme dijeli ga 2,85 metara.

Vuković je osvojila zlatnu medalju na Igrama malih zemalja u Linhenštajnu u skoku u vis sa preskočenih 186cm.

Bila je finalista Evropskog prvenstva za juniore u Talinu, a drugoplasirana u skoku u vis na Kupu Evrope.

Najbolji u konkurenciji pionira bili su Blagota Petričević iz AK Podgorica i članica Tare Marija Bogavac.

Petričević je prvak Crne Gore za pionire u disciplinama 60 i 100 metara i skok u dalj.

Osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Crne Gore za mlađe juniore u disciplinama 100 metarai skoku u dalj.

Bogavac je seniorska, juniorska i pionirska prvakinja Crne Gore u bacanju koplja, kao i pionirska prvakinja u bacanju kladiva.

Za najboljeg veterana proglašen je Gojko Banjević koji je šampion Balkana na 100 i vicešampion Evrope u dvorani na 60 metara.

Specijalna priznanja uručena su Milici Vukadinović (AK Tara), Tomašu Đuroviću (Draževina) i Darku Pešiću (Lovćen), atletičarima koji su u 2011. godini osvojili bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore i koji su sa ispinjenom normom učestvovali na Svjetskom i Evropskom juniorskom prvenstvu

Posebno priznanje dobio je Dino Erović iz AK Jedinstvo, koji je u 2011 godini postavio šest rekorda Crne Gore u konkurenciji cicibana i osvojio deset titula prvaka Crne Gore u kategoriji mlađih pionira i cicibana.

Specijalna priznanja dobili su i generalni sponzor ACG, Aerodromi Crne Gore i Skupština Crne Gore za doprinos u unapređenju i razvoju crnogorske atletike.

Galerija

Bonus video: