Stranci od policije dobili listing Duška Golubovića

Joković je poslanicima objasnio da je Goluboviću u opisu posla da ima kontakte sa ljudima iz krminalnog miljea
502 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Joković, Đurđina Ivanović, Foto: Savo Prelević
Vladan Joković, Đurđina Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.12.2011. 09:24h

Direktor Uprave policije Veselin Veljović nije juče, kako je najavio, na kontrolnom saslušanju pred Odborom za bezbjednost povodom afere listing saopštio značajnu informaciju koju je, kako je kazao “Vijestima”, dobio prekjuče popodne.

Veljović je kazao da se "upravo odvija" to što je namjeravao da objelodani i tako opravdao svoje ćutanje o važnoj činjenici do koje je policija, navodno, došla.

Veselin Veljović je juče članovima Odbora za bezbjednost pokazao crno na bijelo da je policija sačinila listing službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Duška Golubovića na zahtjev jedne strane policijske organizacije i da je on toj organizaciji proslijeđen.

To je potvrdio i direktor ANB Vladan Joković, iako je u to vrijeme direktor ANB bio sadašnji ministar pravde Duško Marković. Specijalnom tužiocu je nekoliko članova Odbora prigovorilo zašto nije i on saslušan, s obzirom da se na njegovom listingu vidi da je imao kontakte sa nekim poznatim kriminalcima.

Joković je kazao da je ANB znala za to, ali je i rekao da nikad služba nije imala ništa kompromitujuće za svog operativca Golubovića. On je poslanicima objasnio da je Goluboviću u opisu posla da ima kontakte sa ljudima iz krminalnog miljea.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: