Ristić: Pokazali smo da imamo kvalitet

"Potvrdilo se ono što stalno govorim, a to je da ova ekipa ima kvalitet i da će nastaviti da napreduju", kaže trener Zoran Vukčević.
0 komentar(a)
Dušan Medojević i Srećko Ristić, Foto: Zoran Đurić
Dušan Medojević i Srećko Ristić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.12.2011. 09:58h

Nakon 0:3 u “Morači”, u prvom meču osmine finala Kupa CEV, malo je bilo onih koji nijesu pomislili da će se odbojkaši Budućnosti od evropske scene oprostiti sa dva poraza, možda oba ubjedljiva. Predviđanja u konačan ishod nijesu bila pogrešna, grčka Lamija je opravdala ulogu favorita i otišla u četvrtfinale.

Podgoričani su, međutim, uspjeli da iznenade, vjerovatno, i sami sebe i odličnom igrom pobijede u revanšu, u regularnom dijelu meča sa 3:2, i tako izbore “zlatni set”. U posljednjem setu, ipak, nijesu više imali snage da pariraju domaćinu, koji se nakon meča radovao kao da je osvojio titulu prvaka Grčke, znajući da je imao puno sreće u ovom meču, u kojem su se gosti časno oprostili od daljeg nastupa u ovom evropskom takmičenju…

"Dobro smo odigrali meč u Lamiji. Veoma je bitno što smo pobijedili u regularnom dijelu meča, i što smo pokazali da smo dobra ekipa, i da možemo da se nosimo sa evropskim timovima. Na kraju je presudilo njihovo iskustvo, jer imaju dosta jakih utakmica u Grčkoj ligi, što nama, svakako, nedostaje. Kad se sve sabere, svi smo zadovoljni pobjedom u regularnom toku meča. Ovi mečevi biće nam dragocjeno iskustvo za budućnost, posebno za duele sa Budvanskom rivijerom u prvenstvu i Kupu", kazao je “Vijestima” 18-godišnji libero Dušan Medojević, koji je u Lamiji odigrao odlično u odbrani i na prijemu servisa.

Budućnost je u Grčkoj pokazala karakter, od početka do kraja meča. U završnicama prva dva seta je uspjela ono što nije u “Morači” – da ne posustane pred znatno iskusnijim rivalom, pa je vođstvo od 2:0 bilo zasluženo. Nijesu Podgoričani gubili glavu ni kada je Lamija izjednačila na 2:2, već u taj-breku pokazali najviše, i na kraju umirili i dobro zabrinuli domaću publiku i igrače i stručni štab Lamije, koji, svakako, nijesu očekivali ovakav epilog. U “zlatnom setu”, osim snage, falilo je i malo više sreće, koja je ovoga puta bila na strani domaćina.

"Ostaje veliki žal, jer smo uspjeli u Grčkoj da pobijedimo, možda i neočekivano, i tako preokrenemo rezultat u našu korist. U regularnom dijelu meča je presudila naša želja. U “zlatnom setu” nam je, možda, falilo malo snage, ali i iskustva, što je i odlučilo. Mi smo s velikom emocijom odigrali taj meč, mislim da je čitava utakmica bila lijepa za gledati, ali i igrati. Ovo je bio jedan od težih izazova za mene, mislim i za skoro sve ostale u ekipi. Pokazali smo da imamo kvalitet, da Lamija nije nešto daleko od nas, iako smo mi mlađa ekipa ne samo od njih, već i od uglavnom svih ostalih ekipa u Kupu CEV", rekao je za “Vijesti” primač servisa Srećko Ristić.

Vukčević: Potvrdilo se da ekipa ima kvalitet

Kada je nakon utakmice saznao da je preko 2.000 posjetilaca portala “Vijesti” uživo pratilo tekstualni prenos utakmice iz Lamije, trener Budućnosti Zoran Vukčević je uz osmjeh prokomentarisao:

"Što barem pola njih ne dođe na našu utakmicu?", zapitao se Vukčević.

Prvi meč dva rivala u “Morači” pratilo jedva 200 navijača.

Vraćajući film na revanš meč, nakon (ne)prospavane noći u autobusu na putu od Lamije do Podgorice koji je trajao skoro 17 sati, trener Budućnosti i dalje žali za izgubljenim “zlatnim setom”.

"Mislim da smo momci odigrali veoma kvalitetnu utakmicu, i maksimalno potrošili. Od srca im čestitam na hrabroj i dobroj igri. Mislim da nijesmo mogli odigrati sve setove u jednom dahu, uostalom i nemamo iskustva da tako rješavamo teške utakmice. Ali, potvrdilo se ono što stalno govorim, a to je da ova ekipa ima kvalitet i da će nastaviti da napreduju", dodaje Vukčević.

Protiv bosanskohercegovačkog Kaknja i Lamije, mladi sastav Budućnosti je imao priliku da odigra četiri evropska meča, što će Podgoričanima biti od koristi za nastavak sezone.

"Šteta je što ovakvih mečeva nema više, bilo kroz ligu ili kroz neka regionalna takmičenja i turnire. Jer, mladi igrači u ovakvim mečevima sazrijevaju i postaju kvalitetniji. Okrećemo se domaćoj sceni, u februaru i martu je, praktično, sve “spakovano”, završnica Kupa i plej-ofa, i ostaje nam da dobro radimo i da se spremimo za ta dva mjeseca", zaključio je Vukčević.

Bonus video: