Đukanović: Nikada nisam vidio drogu, a kamoli probao

U postupku protiv S.Č. pročitan iskaz bivšeg premijera koji je dao kod istražnog sudije
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 14:41h

Sudija Nada Rabrenović se predomislila i odlučila da ne pozove predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i bivšeg šefa kriminalistike podgoričke policije Tihomira Gačevića da svjedoče u postupku koji se vodi protiv Moldavke S.Č. za davanje lažnog iskaza.

Na osnovu prethodne odluke Rabrenović, iz septembra ove godine, njih dvojica su trebali svjedočiti u tom postupku na predlog tužioca Zorana Piperovića i Ekrema Jasavića.

Rabrenović je navela da je Đukanović već saslušan kod istražnog sudije, a da okolnosti na koje bi trebao biti saslušan Gačević nijesu od značaja.

“ Već je saslušano 45 svjedoka u ovom postupku i provedeni brojni materijalni dokazi”, poručila je Rabrenović.

Piperović je naveo da “zna da joj je neko rekao da ih ne pozove”,i odustao od predloga za saslušanjem i ostalih svjedoka, koje je predložio u tužbi.

Nezakonit rad suda

Rabrenović je pročitala kratki Đukanovićev iskaz koji je dao kod istražnog sudije, u kojem on navodi da poznaje Piperovića, jer je pokušao da mu pomogne da pređe iz Ulcinja u Podgoricu jednom prilikom, i da više nije imao kontakta sa njim, da nikada nije vidio drogu, a kamoli je probao, te da smatra da je sve ovo namješteno i to od nekoga van Crne Gore.

Advokat Ljubiša Novaković, punomoćnik Jasavića, je rekao da je Đukanović tada saslušan bez prisustva ijednog branioca, bez obavještenja bilo kome da će Đukanović biti saslušan, kao i da je još nekoliko svjedoka saslušano na isti način, kako bi se braniocima onemogućilo da postave prava pitanja za svjedoke.

“ Na isti način je vršen i uviđaj po Crnoj Gori, što predstavlja potpuno nezakonit rad suda i istražnog sudije”, kazao je Novaković.

Piperović, Jasavić, Irfan Kurpejović i Bajram Orahovac bili su osumnjičeni za seksualno zlostavljanje S. Č. U nedostatku dokaza istraga je obustavljena, a Piperović i državni tužilac Zoran Radonjić, koji je postupao u ovom predmetu, razriješeni su dužnosti 2003. godine.

Piperović i Jasavić su nakon toga pokrenuli krivični postupak protiv Moldavke zbog davanja lažnog iskaza i njoj se sudi u odsustvu.

Suđenje se nastavlja 15.februara.

Galerija

Bonus video: