Bandići: Nestale slike vrijedne 80 hiljada eura

Mikić: Provala se desila u noći između srijede i četvrtka. Sumnjam i više sam nego siguran sam da iza toga stoje Danilo Mitrović i Vladan Kaličanin, moji bivši poslovni partneri
217 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 08:24h

Nepoznate osobe u noći između srijede i četvrtka provalile su i ukrale umjetničke slike vrijedne 80.000 eura iz Robne kuće “Trgomen”, koja se nalazi u Bandićima.

Krađu je policiji prijavio juče oko 13 časova Budimir Darmanović, advokat Predraga Mikića, vlasnika “Trgomena”.

Policajci su obavili uviđaj juče oko 16.30 časova.

Mikić, koji živi u Srbiji, bio je u čudu juče, jer kako tvrdi, crnogorska policija nije mogla da primi njegovu prijavu o provali u Robnu kuću, koju je izgradio u Bandićima, tako da je to ipak morao da učini njegov advokat.

“Provala se desila u noći između srijede i četvrtka. Sumnjam i više sam nego siguran sam da iza toga stoje Danilo Mitrović i Vladan Kaličanin, moji bivši poslovni partneri. Razbijena su stakla, namještaj, odnijete su umjetničke slike izuzetno vrijedne, odsječeni su radijatori.

Objekat je bukvalno ruiniran. Ovo je vandalizam. U Srbiji je danas nemoguće da se nekome ovako nešto desi”, kazao je juče “Vijestima” Mikić.

On je objasnio da su vrijedne umjetničke slike u Robnoj kući bile iz galerije "Todorović".

"Nemam neprijatelje"

Na pitanje, zašto tako kategorički tvrdi da iza ove provale stoje njegovi bivši poslovni partneri i da nije možda neko drugi iskoristio čitavu situaciju, Mikić je odgovorio: “Ja nemam neprijatelja i ni sa kim drugim nemam ni najmanji problem, kao što je slučaj sa njima. I ne dugujem nikome ništa”.

Mikiću je prošlog mjeseca nakon likvidacije kontroverne crnogorske firme MK Kapital vraćena u posjed luksuzna Robna kuća koja je pod dosta čudnim okolnostima bila uzurpirana, posljednje tri godine, od strane kompanija koja nije plaćala mjesečnu kiriju. Mikić je član predsjedništva Srpske napredne stranke i bio je u delegaciji koja je nekoliko dana prije vraćanja imovine razgovarala sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

Advokat Darmanović kazao je sinoć da će uviđaj biti nastavljen i danas u jutarnjim časovima.

“Policija iz Danilovgrada je obavila uviđaj danas oko 17 časova. Sjutra ujutru će doći i predstavnici firme “Trgomen” tako da će uviđaj biti nastavljen”, rekao je sinoć Darmanović.

Zaduživali robnu kuću bez Mikićevog znanja

Kompanija Trgomen je u Kraljevu jedna od najpoznatijih trgovačkih kuća, a u svojim objektima prodaju sve za opremanje jednog doma - namještaj, pločice, kuhinja, galanterija itd. Mikić je krajem 2009. godine obavijestio vlade Crne Gore i Srbije, ambasade dviju država u Beogradu i Podgorici, Centralnu banku i Poresku upravu Crne Gore, te privredne komore da je lišen pokretne i nepokretne imovine u Crnoj Gori nakon što je uložio 15 miliona eura.

Mikić tvrdi da su njegovi bivši crnogorski poslovni partneri Mitrović i Kaličanin zaduživali poslovnu jedinicu njegove firme bez punomoćja i njegovog znanja, te da je za to saznao tek krajem 2008, kao i da je bilo drugih nepravilnosti, ali da državni organi Crne Gore na to nijesu reagovali.

Mitrović: Mikić je poznati prevarant

Direktor košarkaških reprezentacija Crne Gore Danilo Mitrović koji je bio poslovni partner Mikića kazao je sinoć da je Predrag Mikić poznati “srpski prevarant”.

“Mikić je klasični psihopata i poznati srpski prevarant. Nadam se da će vrijeme pokazati ko je ko”, rekao je sinoć “Vijestima” Mitrović, nakon što je upoznat sa optužbama Mikića.

Bonus video: