Uhapšen Novopazarac, osumnjičen za devet razbojništava

On se sumnjiči i da je izvršio razbojništvo u pržionici kafe Kopa, u istoj ulici, gdje je takođe uz prijetnju nožem od radnice A.D. oteo oko 120 eura
71 pregleda 0 komentar(a)
Muzafer Krkušić, Foto: Uprava policije
Muzafer Krkušić, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 22.12.2011. 19:22h

Podgorička policija uhapsila je Muzafera Krkušića (28) iz Novog Pazara, osumnjičenog da je tokom ovog mjeseca na području Podgorice, izvršio devet razbojništava i jedno u pokušaju, kao i jednu krađu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, i beogradski Interpol potražuje Krkušića za kojim je raspisao međunarodnu potjernicu zbog izdržavanja kazne zatvora za krivično djelo teška krađa.

Crnogorska policija je Krkušića uhapsila u okviru akcije Zasjeda, nakon što je, kako se sumnja, juče oko 18 sati i 30 minuta, uz prijetnju nožem, otuđio oko 100 eura od Dj.L., radnice kioska Tabako šop u ulici Bratstva i jedinstva.

On se sumnjiči i da je izvršio razbojništvo u pržionici kafe Kopa, u istoj ulici, gdje je takođe uz prijetnju nožem od radnice A.D. oteo oko 120 eura.

Krkušić je i 18. decembra, kako se sumnja, izvršio razbojništvo na štetu T.J., dok se nalazila, na svom radnom mjestu u marketu „Galke Jeca“, i od nje otuđio oko 200 eura, pri čemu joj je nožem posjekao ruku.

On je osumnjičen i da je ranije u decembru izvršio tri krivična djela razbojništvo, na štetu Ž.A., sva tri puta dok se nalazila na svom radnom mjestu, u marketu „Dunja“. Od nje je, uz prijetnju nožem, otuđio ukupno oko 600. Nakon toga je i od njene koleginice, uz prijetnju turpijom, oteo oko 300 eura.

Krađa u prodavnicama

Krkušić je, sumnja se, izvršio razbojništvo i u marketu Svislajn, gdje je od radnice D.M., uz prijetnju nožem, otuđio oko 200 eura, dok je od dvije radnice marketa "Galeb" na isti način oteo oko 500 eura.

On je, takođe uz prijetnju nožem, pokušao da izvrši razbojništvo i u marketu "Vivija".

„Krivično djelo krađa na štetu V.Đ. iz Podgorice, Krkušić je, sumnja se, izvršio početkom decembra u Bloku pet, gdje je prišao vozilu koje se nalazilo na parkingu i u kojem se u tom trenutku nalazila oštećena, i sa mjesta suvozača otuđio njenu torbu“, kaže se u saopštenju.

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenog pronašla 235 eura, za koji se sumnja, da potiče od jučerašnjih krivičnih djela razbojništva.

Protiv njega je danas podnijeta krivična prijava uz koju je predat nadležnom državnom tužiocu

Bonus video: