Flojd Mejveder tri mjeseca u zatvoru

Slavni 34-godišnji bokser, koji u 42 meča ima isto toliko pobjeda, bio je optužen i za pljačku, preotimanje tuđe imovine i maltretiranje u kući svoje bivše djevojke, Džozi Heris
52 pregleda 0 komentar(a)
Flojd Mejveder džunior, Foto: Beta/AP
Flojd Mejveder džunior, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.12.2011. 13:43h

Sud u Las Vegasu osudio je boksera Flojda Mejvedera džuniora na šest mjeseci zatvora zato što je prošle godine napao ženu koja je rodila njegovu djecu.

Polovina te kazne je, ipak, suspendovana, pa će šampion svijeta u velter kategoriji WBC verzije provesti tri mjeseca iza rešetaka. Ukoliko se bude dobro vladao...

Mejveder se nagodio sa tužiocima i priznao krivicu po jednoj tački optužnice, potvrdila je Meri En Prajs, portparol sudstva okruga Klark.

Slavni 34-godišnji bokser, koji u 42 meča u profi ringu ima isto toliko pobjeda (26 nokautom), bio je optužen i za pljačku, preotimanje tuđe imovine i maltretiranje u kući svoje bivše djevojke, Džozi Heris.

Sudija Melisa Saragosa je naredila Mejvederu i da odradi 100 sati društveno korisnog rada, kao i da 12 mjeseci prisustvuje kursu za kontrolu nasilja u porodici.

Jedan od najboljih boksera na planeti u zatvor ide 6. januara.

Mejveder je odlično prošao, jer je za krivično djelo koje je napravio maksimalna kazna zatvora čak 30 godina.

On je u novembru prošle godine upao u kuću Herisove, uhvatio je za kosu, bacio na pod i udarao. Oduzeo joj je i mobilni telefon.

Da je prijeke naravi, bokser poznat pod nadimkom Novac pokazao je još jednom, jer je maltretirao pripadnika agencije za pružanje bezbjednosti.

Uskoro će se pojaviti na sudu i za taj slučaj platiti kaznu od hiljadu dolara.

Bonus video: