Otkrijte zašto žene pristaju na seks

U anketi među studentima svaka deseta je priznala da je imala seks zbog poklona.
157 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2011. 21:28h

Mnoge studije pokazuju da će većina muškaraca smatrati većinu žena bar donekle seksualno privlačnim, dok većina žena smatra da ne postoji apsolutno ništa atraktivno kod većine muškaraca. Zašto se onda uopšte bakću sa seksom?

Sindi Meston i Dejvid Bus, psiholozi sa Univerziteta u Teksasu su za potrebe knjige "Zašto žene imaju seks" razgovarali sa 1.000 žena, samo da bi ih propitali zašto imaju seks sa muškarcima. Jedna ispitanica je rekla da seks je bio duhovno iskustvo za nju. Ona je rekla da je to nešto najbliže Bogu što je ikada bila. Najviše objašnjenja, međutim, bilo je više svjetovno. Čak 84 odsto je reklo da je imalo seksualne odnose da obezbijedi mir u porodici ili privoli muškarca da im pomogne u kućnim poslovima. Jedna žena priznala je da je imala seksualni odnos da se oslobodi dosade i zato što joj je bilo lakše nego da se svađa.

Bez obzira na to koliko bi neprijatno moglo da bude da muškarci ovo pročitaju, otkrićemo vam i da su mnoge žene priznale da su nerijetko spavale sa muškarcima iz sažaljenja. Jedna ispitanica je priznala da je spavala sa nekoliko momaka jer joj je bilo žao. Većina žena, međutim, vođena je sebičnim motivima kao što su finansije ili materijalne nagrade.

U anketi među studentima svaka deseta je priznala da je imala seks zbog poklona. "Odveo me je na večeru", "Trošio je na mene mnogo novca od početka", "Pokazao mi je šta to znači ekstravagantni način života" samo su neki od razloga navedenih u anketi.

Za mnoge žene, seks nije stvar romantike ili ljubavi, već više šansa za zabavu. Šest od deset studentkinja je reklo da su imale seks sa muškarcem sa kojim nisu bile u romantičnoj vezi. "Život je suviše kratak da čekam na seks dok ne nađem pravog", rekla je jedna u anketi.

Bonus video: