Upucan u glavu: Državljanin Crne Gore ubijen u Beogradu

Darmanović (58) je upucan u haustoru zgrade, između dečjeg igrališta i zgrade suda, a napadači su bili na skuterima i nakon pucnjave su pobjegli
132 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2018. 19:48h

Državljanin Crne Gore Gorgija Gorg Darmanović (58) ubijen je danas u Beogradu, nakon što je upucan u glavu u blizini Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu.

Kako prenosi Blic, Darmanović je upucan u haustoru zgrade, između dečjeg igrališta i zgrade suda, a napadači su bili na skuterima i nakon pucnjave su pobjegli.

Darmanović je nakon intervencije Hitne pomoći prevezen u zemunsku bolnicu u kritičnom stanju, gdje je preminuo par sati kasnije.

"Ljekari su konstatovali prostrelnu ranu u gornjoj polovini leđa. On je u teškom stanju prevezen u KBC Zemun", kazala je portparolka Hitne pomoći Nada Macura nakon što je Darmanović hospitalizovan.

Navodno, začula su se četiri pucnja, a napadač je sišao s motora, pucao i potom pobjegao.

Ubistvo Darmanovića se, kako Blic prenosi, dovodi u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama koje se u Južnoafričkoj republici bave švercom i prodajom narkotika.

Kako nezvanično saznaje taj list, Darmanović, koji ima crnogorska dokumenta, a inače je rođen u Johanesburgu, povezan je sa narko klanovima iz tog grada.

RTS je javio da je vozač skutera imao bijelu kacigu, a napadač je nakon pucnjave stavio kapuljaču na glavu i odvezao se.

Njegove informacije napravile haos u Južnoj Africi?

Južnoafrički mediji pišu da je Darmanović bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama bivšeg predsjednika Južne Afrike Džejkoba Zume.

Južnoafrički sajt Njuz 24 tvrdi da je bio povezan sa Nafizom Modakom koji, kako navodi, hara podzemljem u toj zemlji.

Ovaj sajt tvrdi da je ubijeni muškarac Gorgija Gorg Darmanović bio izvor za knjigu južnoafričkog novinara Žaka Poa "The President's Keepers", koja je razotkrila sumnjive malverzacije u koje je Zuma navodno bio umiješan.

"Njuz 24" navodi i da se ime muškarca ubijenog danas u Beogradu pojavilo u slučaju iznuđivanja novca u čijem je središtu Modak.

U januaru je, na sudu u Kejptaunu, tokom razmatranja Modakovog zahtjeva za kauciju u slučaju iznuđivanja, policijski pukovnik koji istražuje o tučama u klubovima, Šarl Kinear, rekao da je osoba kojoj je Modak telefonirao u Srbiji "ista ona osoba koja je dala informacije za prvih nekoliko poglavlja knjige 'The President's Keepers'".

Kinear je pri tom, tvrdi južnoafrički sajt, mislio na Darmanovića.

"To pokazuje u kakvim je odnosima Modak sa ljudima u južnoafričkoj vladi", rekao je tada Kinear.

Dio snimljenog razgovora koji je Modak imao,izgleda, sa Darmanovićem, emitovan je tokom razmatranja zahtjeva za kauciju koje je trajalo od polovine decembra 2017. do kraja februara 2018, navodi južnoafrički sajt.

Galerija

Bonus video: