Sestra Saše Pejanovića: Iza ubistva stoji moćnik koji je htio likvidaciju

“Malo je teško početi... Sjedjeli smo toga dana ja, Saša i naš drug Savović u bašti kafe-bara “Lido” od 09,30-10 časova
2532 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2011. 05:28h

Zoran M. Bulatović (40) policijski inspektor Odsjeka za zaštitu svjedoka, optužen za ubistvo boksera Aleksandra Saše Pejanovića (37), kazao je pred krivičnim vijećem Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici, da je neposredno prije ubistva prošao kroz baštu lokala “Lido” da bi se uputio prema svom balkonu.

Tvrdi da mu je tada Pejanović, koji je bio u lokalu, rekao: “Smradu jedan, šta ćeš”.

Tvrdi da mu je tada Pejanović, koji je bio u lokalu, rekao: “Smradu jedan, šta ćeš”.

Potom je reagovala Tatjana Pejanović, sestra pokojnog Saše.

“Optuženi nije pokazao nijednu trunku kajanja. Ništa mu ne vjerujem. Treba da odgledamo CD na kojem je snimljeno ubistvo, pa ćemo vidjeti da laže. Naša porodica je od njega dobila najteži odgovor - surovu likvidaciju. Pokušava Sašu da predstavi u stvari kakav je on sam. To mu naša porodica nikada neće zaboraviti. Što se tiče događaja u “betonjerci”, on je samo finiširao posao. Sve je krenulo od mitinga (protest ispred Skupštine Crne Gore nakon priznavanja Kosova od crnogorske Vlade u oktobru 2008. - prim.aut). Bulatović je rukovodio batinjanjem nakon mitinga, i zapravo je produžena ruka nekog moćnika koji je rukovodio ovom likvidacijom. Saša je vjerovao u ovu državu i ovo je katastrofa što se desilo, ali i mi smo vjerovali u ovu državu”, rekla je Pejanovićeva.

Ne mogu s tobom, ti si bio bokser

Vojkan N. Radović, očevidac ubistva svog kuma Saše Pejanovića, ispričao je kako se odigrao posljednji čin životne drame bivšeg bokserskog asa ispred kafe-bara “Lido” u Podgorici.

“Malo je teško početi... Sjedjeli smo toga dana ja, Saša i naš drug Savović u bašti kafe-bara “Lido” od 09,30-10 časova. Popio sam dvije čaše rakije. Društvo je dolazilo i odlazilo.

“Hajde, pucaj, što si donio to”, rekao je Saša, a Bulatović njemu: “Ti si Turčin, ti si ustaša” i još neke nepovezane psovke.

“Hajde, pucaj, što si donio to”, rekao je Saša, a Bulatović njemu: “Ti si Turčin, ti si ustaša” i još neke nepovezane psovke. Krenulo je pljuvanje, a ne znam ko je koga prvi pljunuo. Potom se čuo pucanj kao petarda. Saša se stresao, pao i izgubio svijest. Pritrčao sam i uhvatio ga za glavu, i počeo je da se trese kao srčani udar da je doživio. Bulatović je počeo okolo da razbija staklo. Meni i Savoviću se obratio riječima da smo klošari i bitange, iako nemam ni saobraćajni prekršaj. Posle kada se dozvao k sebi, pomogao nam je da unesemo Sašu u auto.

Sašina glava meni je ležala u krilu, Savović je vozio, a Bulatović je sjedio na mjestu suvozača i vikao na Savovića da vozi brže. Smatram da je Bulatović tada znao da Saša ne može preživjeti.

Kada smo stigli blizu Urgentnog bloka, Bulatović je izašao iz auta i na raskrsnici regulisao saobraćaj. Bilo je kasno. Saša Pejanović je izdahnuo na mojim rukama ispred Urgentnog bloka”, rekao je svjedok Radović. Sudija Moštrokol pročitala je dio njegovog iskaza koji je dao u istražnom postupku. Prema Radovićevoj izjavi, Pejanović i Bulatović imali su korektne odnose, ali se mjesec dana prije ubistva nijesu javljali jedan drugome.

Mlađa gospođa: Laže đubre, laže đubre

Na pitanje zamjenika specijalnog tužioca Ljiljane Lakić, svjedok je kazao da se ne sjeća da li je Pejanović nešto odgovorio Bulatoviću na uvrede koje mu je uputio: “Turčine i ustašo”. Prigovarajući iskazu svjedoka, branilac optuženog Bulatovića advokat Zdravko Begović je pročitao dio izjave u kojoj je svjedok rekao: “Tu je došlo do vrijeđanja između njih, ali ja sam sve vrijeme gledao pištolj, jer sam se sledio”. Advokat odbrane postavio je i nekoliko pitanja.

“Tu se svašta događalo. Pred mojom suprugom ispred zgrade, Saša je pretukao svoju suprugu”, rekao je Bulatović

“Tu se svašta događalo. Pred mojom suprugom ispred zgrade, Saša je pretukao svoju suprugu”, rekao je Bulatović, što je izazvalo nezadovoljstvo publike.

“Laže đubre, laže đubre”, povikala je mlađa gospođa koja je sjedjela u sudnici među rodbinom pokojnog Pejanovića. Policajac zadužen za obezbjeđenje u sudu, upozorio je na ponašanje, da će biti udaljena iz sudnice, iako razumije njen bol.

Suđenje se nastavlja 16. februara.

Galerija

Bonus video: