Đuranović: Biće neizvjesnije nego u “Morači”

Budućnosti je pred nemogućom misijom, s obzirom da je Lamija u “Morači” slavila 3:0, i da se radi o, ipak, kvalitetnijoj i prije svega iskusnijoj ekipi
103 pregleda 0 komentar(a)
Marko Đuranović, Foto: Zoran Đurić
Marko Đuranović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.12.2011. 08:58h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Lamija - Plasmanom u osminu finala Kupa CEV ispunili su ovosezonski cilj, a nakon prvog meča sa grčkom Lamijom jasno je da su šanse za prolaz u četvrtfinale svedene na minimum – odbojkaši Budućnosti sjutra veče u Grčkoj imaće “nemoguću misiju”, s obzirom da je Lamija u “Morači” slavila 3:0, i da se radi o, ipak, kvalitetnijoj i prije svega iskusnijoj ekipi.

"I prije prvog meča smo znali da je Lamija iskusna i kvalitetna ekipa. Oni su to u “Morači” samo pokazali. Mi smo odigrali bolje nego što smo očekivali nakon loše partije protiv Budvanske rivijere nekoliko dana prije toga. Mislim da je u tom meču presudilo njihovo iskustvo", kaže za “Vijesti” kapiten i srednji bloker Budućnosti Marko Đuranović.

Budućnost je u prvom meču poklekla u završnicama sva tri seta, posebno u drugom u kojem je vodila 16:10 i 18:13, 21:19 i imala set loptu na 24:23. U revanšu, u kojem je potrebna pobjeda bilo kojim rezultatom da bi se izbori “zlatni set”, izabranicima Zorana Vukčevića trebaće znatno više koncentracije od početka do kraja meča...

"Uz malo sreće, možemo još bolje da odigramo protiv njih. Ne mogu da kažem da ćemo ih dobiti tamo, ali mogu da kažem da će biti neizvjesnije nego na našem terenu. Nemamo nikakav imperativ, i mislim da to može da utiče da meč učinimo zanimljivijom, da bude duži", zaključio je Đuranović.

Podgorička ekspedicija je, inače, jutros oko 8.30 časova časova stigla u Lamiju nakon 13 i po sati sati puta.

Danas će od 16.30 do 18 časova (po našem vremenu) odraditi i prvi trening.

“Večerašnji trening će nam poslužiti i da „izbijemo“ put iz nogu. Za sada je sve u redu, svi su zdravi, što je najbitnije. Sjutra prije podne imaćemo i drugi trening, sat vremena, sasvim dovoljno prije utakmice”, rekao nam je po dolasku u Lamiju trener Budućnosti Zoran Vukčević.

Bonus video: