Vuković: Favorit ne pobjeđuje uvijek

"Sigurno je da je Tur favorit na svom terenu, ali u krajnjem ne mora da znači da favorit uvijek pobjeđuje", zaključio je trener Budvana
0 komentar(a)
Vojin Ćaćić, Foto: Savo Prelević
Vojin Ćaćić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.12.2011. 08:13h

Nakon maksimalnog poraza u Budvi, želja odbojkaša Budvanske rivijere u drugom meču sa Turom je prije svega da poprave loš utisak iz prvog meča. Jer, teško je očekivati da izabranici Veselina Vukovića mogu iznenaditi vicešampiona Francuske na njegovom bunjištu, imajući u vidu kvalitet dva tima, ali i trenutnu formu, koji Budvani i ne mogu tempirati bez pravih mečeva, kakve nemaju na domaćoj sceni, za razliku od Tura...

"Diskutabilno je da li smo mi igrali toliko loše, ili su su oni igrali toliko dobro. Iz Tura su za francusku štampu izjavili da su u Budvi odigrali najbolju partiju u sezoni, sve im se poklopilo. Sa druge strane, mi smo, svakako, igrali lošije, prije svega na servisu, gdje smo bili dosta neubjedljivi, i teško da smo se u takvim uslovima mogli odbraniti od njihovog servisa, a napravili smo i vrlo malo brejk-poena", kaže za “Vijesti” trener Budvana Veselin Vuković.

Nakon polovine mečeva u grupi F, Budvanska rivijera je jedina bez pobjede, sa samo jednim osvojenim bodom, protiv ACH voleja u gostima (poraz od 3:2), i dva maksimalna poraza kud kuće od poljskog Belhatova i Tura. Zbog toga je drugo mjesto nedostižno, i u preostala tri kola ostaje samo borba za treće mjesto i nastavak takmičenja u Čelendž rundi Kupa CEV.

"U Turu je vrlo teško igrati, ali mislim da možemo odigrati bolje nego u prvom meču. Nemamo, zaista, nikakvog razloga za bilo kakvo opterećenje u utakmici u kojoj nam je svaki poen, svaki set, da ne kaže bod važan i zbog renomea i samopouzdanja, eventualno nastavka na evropskoj sceni", dodaje Vuković.

Između dva meča Budvani nijesu odigrali nijedan meč, već su samo trenirali, dok je Tur odigrao meč kod kuće sa Ajačijom i slavio 3:1. Zahvaljujući toj pobjedi, Tur je preuzeo lidersku poziciju u šampionatu Francuske, sa istim brojem bodova kao šampion Poatje, ali boljim set-količnikom i utakmicom više.

"Sigurno je da je Tur favorit na svom terenu, ali u krajnjem ne mora da znači da favorit uvijek pobjeđuje", zaključio je trener Budvana.

Večerašnja utakmica u Turu počinje u 20.30 časova. Sude Italijan Vitorio Sampaolo i Hrvat Milan Rajković.

U drugom meču 4. kola, Belhatov je savladao ACH volej u “Stožicama” 3:0 (34:32, 25:18, 25:21) i time učinio uslugu Budvanima koji će na svom terenu 11. januara protiv ekipe Igora Kolakovića rješavati pitanje plasmana u Čelendž rundu Kupa CEV.

Ćaćić: Ne možemo odigrati loše kao u Budvi

Ponajbolji igrač Budvana u prva dva kola Lige šampiona Vojin Ćaćić utopio se u sivilo ekipe protiv Tura. Primač servisa Budvana očekuje težak meč, ali je, kako kaže, “siguran da ekipa ne može odigrati loše kao u Budvi”.

"Ako ispoštujemo taktičke zamisli trenera, ako na servisu i bloku budemo na nivou iz prva dva kola, vjerujem da u Turu možemo napraviit iznenađenjei osvojiti makar bod koji bi nam puno značio", kaže Ćaćić.

Bonus video: